Speciallärare åk 4-9

FRISKOLAN ASKEN AKTIEBOLAG · Strängnäs

·

Ansök senast 30 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Friskolan Asken är en skola som funnits sedan hösten 2000. Fr.o.m hösten 2016 utökades skolan till att bli en 4-9-skolan med fritids från att tidigare varit en 6-9-skola. Mellanstadiet är sålunda nytt och fortfarande under uppbyggnad. Nya lokaler och engagerade kollegor gör arbetsmiljön inspirerande och utvecklande. Skolan har 326 elever i åk 4-9 och är belägen i det natursköna Sundby Park alldeles intill Mälaren. Friskolan Askens profil är att arbeta efter portfoliometoden, som syftar till att kontinuerligt följa upp elevernas kunskapsutveckling. Eleverna är med i hela processen, från planering till utvärdering, varje elev är/blir expert på sitt eget lärande och blir den självklara huvudpersonen i de elevledda utvecklingssamtalen.


Vill du vara med och fortsätta utveckla vår skola?

Vi söker dig som:

- vill/har erfarenhet av att arbeta med ämnesintegration och ett aktivt lärande

- vill arbeta i arbetslag där du tillsammans med kollegorna planerar och genomför undervisningen med eleverna

- har datavana och vilja/erfarenhet av att arbeta med datorn som verktyg i det pedagogiska arbetet

- Har en positiv syn på alla elevers förmåga att lyckas

- har goda kunskaper om skolans styrdokument och är noggrann i din dokumentation

- har ett stort engagemang samt är drivande och initiativrik

- har stor förmåga att kommunicera med elever och föräldrar på ett lösningsfokuserat sätt.

- har gedigen kunskap om extra anpassningar och barn i behov av särskilt stöd

- har utbildning i Logos och ITPA


Utbildning

Du innehar relevant utbildning, ämneskompetens och/eller erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vilja att arbeta i ett aktivt lärande med datorn som pedagogisk verktyg. Du kommer att arbeta med elever som behöver extra anpassningar och elever som är i behov av särskilt stöd. Undervisningen kommer att ske såväl i klasserna som i mindre undervisningsgrupper. Även enskild undervisning kan förekomma.


Du kommer att ingå i ett arbetslag där ni tillsammans planerar, genomför och utvecklar undervisningen. Eleverna står i främsta fokus och en viktig del i din roll är att inspirera, motivera och stötta eleverna i sin akademiska och sociala utveckling. Vi använder oss av portfoliometoden för att ge våra elever bra verktyg att nå så långt som möjligt i sin utveckling.


Du kommer att ingå som en del i skolans EHT-arbete och även vara med vid upprättandet av åtgärdsprogram, skrivandet av ansökningar för tilläggsbelopp och bistå ledning och lärare vid elevvårdskonferenser.


Skolan arbetar med ett nytt screeningkoncept, Lexplore, fr.o.m. hösten 2020, vilket du som söker tjänsten måste vara beredd på att lära dig.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FRISKOLAN ASKEN AKTIEBOLAG

Placering

Strängnäs

Kontaktperson

Friskolan Asken AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Speciallärare i din ansökan