Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialistläkare till SÄBO Uppsala

Specialistläkare till SÄBO Uppsala

Familjeläkarna i Uppsala · Uppsala · Ansök senast 8 sep.

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Familjeläkarna söker specialistläkare till SÄBO

När Familjeläkarna startade år 2008 hade vi som mål att ge våra patienter samma vård som vi skulle ge vår egen familj. Denna vision har vi fortfarande. Vi är engagerade och bryr oss om människor. Vi tar ansvar, vill göra skillnader och hjälpa människor. Familjeläkarna består idag av cirka 600 anställda som med sitt engagemang och kompetens har skapat en varm och familjär arbetsgrupp.

Familjeläkarna ansvarar för läkarinsatser på 20 äldreboenden i Region Uppsala. Vi har ett tydligt och framgångsrikt koncept där du som anställd får stimulans, trivsel och professionell utveckling. Vi erbjuder dig en positiv och utvecklande arbetsplats med tydligt patientfokus.

Beskrivning av tjänst och arbetsuppgifter

Arbetet är helt förlagt till särskilda boenden, där du arbetar i team med sjuksköterskor, paramedicinsk personal och omvårdnadspersonal. I normalfallet är du placerad på ett boende per dag i veckan, men större boenden kan behöva ha läkare på plats två eller flera dagar per vecka. Arbetet består bland annat i rondarbete, planerade samt akuta hembesök, inskrivningar, fördjupade läkemedelsgenomgångar och uppföljningar. Vi lägger också stor vikt vid anhörigkontakt. Vi dokumenterar i journalsystemet Cosmic. Du dikterar de flesta anteckningar och vi har en duktig sekreterargrupp som snabbt skriver ut diktaten.

Våra läkare har ett genuint intresse för äldres hälsa och är oftast specialister i geriatrik eller i allmänmedicin, men läkare från flera andra specialiteter ingår också i läkargruppen. Det innebär att vi har stor intern kompetens inom bland annat specialiteter som neurologi, internmedicin, kardiologi och kirurgi, men också lång samlad erfarenhet kring palliativ vård och minnessjukdomar. Vi stöttar varandra när det behövs, vilket innebär att du alltid kan diskutera medicinska frågor med en erfaren kollega och att du aldrig behöver stå ensam i svåra situationer.


Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är specialist i geriatrik eller allmänmedicin, men andra specialistläkare med erfarenhet och/eller intresse av arbete inom särskilda boenden, liksom legitimerade läkare, är också av intresse.

Dina språkkunskaper inom svenska motsvarar minst en dokumenterad C1 nivå. Det är viktigt att du kan kommunicera obehindrat med patienter, anhöriga och kollegor.

Personliga färdigheter och egenskaper

Vi söker dig som är särskilt intresserad av att arbeta med den äldre patienten och som är noggrann och strukturerad i ditt arbete. Det är viktigt att du är tydlig och har en god pedagogisk förmåga i mötet med andra, har hög servicekänsla, är kommunikativ och har ett professionellt bemötande. Vi ser gärna att du är van och trivs med att arbeta i team och att du besitter en god samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Familjeläkarna i Uppsala

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Familjeläkarna i Saltsjöbaden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons