Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialister inom Settlement av värdepapper med erfarenhet av Wizer och AbaSec

Brightby Bemanning · Stockholm

·

Ansök senast 4 apr. (29 dagar kvar)

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi ser nu en ökad efterfrågan av konsulter till vår konsultverksamhet bank, finans & försäkring. Vi söker nu och löpande kandidater som har erfarenhet av värdepapperssystemen Wizer och AbaSec. Har du erfarenhet av bägge två och letar nytt, hör av dig så matchar vi gärna din profil med en spännande tjänst/uppdrag.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig med intresse för den finansiella marknaden och som har tidigare erfarenhet av arbete inom värdepappersområdet.

Som en del av kundens värdepappersbackoffice ansvarar teamet främst för bevakning och settlement av samtliga värdepapperstransaktioner som genomförs på de marknader där vår kund erbjuder sina kunder handel. Den ansvarar även för avstämning av både värdepappersaffärer och det likvida flödet, samt rapportering av affärer till tillsynsmyndigheter. Du kommer också jobba med företagshändelser för de olika instrumenten. I rollen ingår även ansvar för löpande uppdateringar av befintliga dagliga rutiner utifrån förändrade regelverk och marknadspraxis. För att passa för rollen är det viktigt att du har en god förståelse för handel, processer och flöden av finansiella instrument.

Kvalifikationer och egenskaper

Som person är du ansvarstagande, noggrann och har god problemlösningsförmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt och vilja att utveckla rutiner och arbetssätt. Vi söker här en person med stort eget driv och en vilja att förstå helhet och driva saker framåt. Du är en lagspelare som känner stort engagemang för ditt arbete.

Vidare uttrycker du dig obehindrat i svenska och engelska i tal såväl som skrift, har goda datorkunskaper och är van användare av Excel. Kunskaper i AbaSec, VPC och IntelliMatch är högmeriterande. Likaså om du tidigare arbetat i Wizer och/eller AdraMatch. Swedsec-licens är extra meriterande.

I rollen kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av:
 • Settlement av svenska/utländska värdepapper
 • Likvidavstämningar
 • Betalningar
 • Värdepappersflyttar
 • Utredningar
 • Förmatchningar
 • Avveckling
 • Kontakt med diverse depåbanker och fondbolag


För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Meritmind, Robert Persson på 072-8563210 alt robert.persson@meritmind.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Settlement, backoffice, finans, värdepapper

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Brightby Bemanning

Placering

Stockholm