Jobbsafari är en del avschibsted logo

Specialist inom kabelteknik

Trafikverket · Solna · Ansök senast 6 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du arbeta förutsättningsskapande för Trafikverkets IT-system och möjliggöra ett modernt transportnät? Hos oss får du ett föränderligt arbete inom anläggningsförvaltning och kravställning av kablar. Du får dessutom se till helheten och identifiera lösningar samtidigt som du jobbar med omvärldsbevakning och driver projekt.

Specialist inom kabelteknik

Arbetsuppgifter

Som specialist inom kabelteknik förvaltar du inte bara kablar tillhörande Trafikverket IKT, utan du står även bakom olika initiativ till utveckling inom området, både vad gäller kablar och hur IT-arkitekturen i stort ska se ut. På IKTtaaf ansvarar du, tillsammans med oss, bland annat för att planera och följa upp framtagna investerings- och reinvesteringsplaner, skriva styrande och stödjande dokument kring kabelhantering samt medverka som tekniskt ansvariga i samband med materialupphandlingar.

Du får därmed till viss del ansvara för de kablar som kopplar ihop Trafikverket IKT.s fysiska anläggningar och möjliggöra våra IT-tjänster, såväl på järnväg som i vägmiljö. Ett system som är av väsentlig vikt för hela det svenska transportnätet. Du är även en viktig del i arbetet med att ta fram ny kravställning på regelverk som bland annat styr byggsätt och materialval kring kabelanläggningar i vägprojekt.

Utöver detta är du involverad i att driva de förvaltningsaktiviteter som vi tar fram. Det kan innefatta analys av nyckeltal, förändringar i arbetssätt eller andra förbättringsåtgärder. Som stöd har du en sektion som arbetar med kablar, anläggningar, tillträde och säkerhetsfrågor och där alla medarbetare är väldigt tekniskt kunniga. Du har alltså stora möjligheter att ständigt lära dig någonting nytt och eftersom enheten är spridd får du kontakter runtom hela Sverige. 

Varför ska du jobba hos oss? Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Du ges möjlighet till ett flexibelt arbetsliv och du kan givetvis förlägga viss del av arbetstiden på distans. Inte minst får du påverka Sveriges största infrastruktur och hjälpa till att leda Sverige in i framtiden!

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över Skype.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Göteborg, Stockholm och Örebro.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är strukturerad, övertygande, ambitiös och har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Det syns exempelvis i hur du sätter upp höga mål för dig själv och vad du gör för att nå dessa, men även i din förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Dessutom tycker du om - och är bra på - att övertyga andra om de lösningar och möjligheter du ser. Du har även en god analytisk förmåga vilket hjälper dig att se sammanhang och helheten.

Vi söker dig som har:

  • Teknisk högskoleexamen 120/180 , till fördel med inriktning tele/data. Alternativt annan utbildning som vi, i kombination med goda kunskaper i kabelteknik, bedömer jämförbar.
  • Erfarenhet av arbete inom Fiberoptisk infrastruktur.
  • Grundläggande kännedom om teletransmissionssystem.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska eftersom vi skriver tekniskt styrande dokument.
  • Körkort för personbil.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av anläggningsförvaltning, gärna från väg/järnväg.
  • Erfarenhet av teknisk kravspecificering.
  • God förmåga att driva projekt, exempelvis förändringsarbeten eller verksamhetsutveckling.
  • Kännedom om Trafikverkets telekommunikationsnät, radionät eller kabelnät.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-MN1

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Solna

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons