Jobbsafari är en del avschibsted logo

Spaningsledare till Utredningssektionen, PO Västerbotten

Spaningsledare till Utredningssektionen, PO Västerbotten

Polismyndigheten - Umeå - Ridvägen 1 · Umeå · Ansök senast 8 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Polisområde Västerbotten har verksamhet i hela länet fördelat på 3 lokalpolisområden, en utredningssektion, en insatsgrupp, en hundgrupp samt ett polisområdeskansli.

Utredningssektionen i Polisområde Västerbotten består av åtta grupper; Spaningsgruppen, Grova Brott, Brott i Nära relation (3 grupper), Bedrägeri, Jour förundersökningsledning samt Stationsbefäl. Utredningssektionen ansvarar för utredningar inom respektive grupps sakområde samt för att säkerställa att Polisområdets stationsbefäl- och jourhavande förundersökningsledare bemannas. Därutöver ansvarar Utredningssektionen för kvalificerat spaningsarbete och hantering av hemliga tvångsmedel.

Vill du göra skillnad? Vill du arbeta för att sätta stopp för pågående eller planerad brottslig verksamhet? Vill du vara en viktig kugge i maskineriet för att kunna lagföra grovt kriminella element? Då är Spaningsgruppen i polisområde Västerbotten rätt arbetsplats för dig!


Utredningssektionens spaningsgrupp.

Spaningsgruppen på utredningssektionen är placerad på två orter, Skellefteå och Umeå. Det är polisområdets spaningsresurs som arbetar mot polisområdets problembilder under ledning av en gruppchef. Ärenden som handläggs på spaningsgrupperna är i regel mycket omfattande och utdragna i tid både när det gäller spaning- och utredningsverksamhet, men även ärenden med kortare prognos hanteras. Spanings- och utredningsgrupperna samverkar vid bedrivande av egeninitierade ärenden och i dessa förekommer som oftast hemliga tvångsmedel och särskilda spaningsmetoder.


Arbetsuppgifter

Som spaningsledare blir du placerad i spaningsgruppen och underställs gruppchefen. Du ansvarar för att operativt leda polisområdets samlade spaningsförmåga samtidigt som du samarbetar med polisområdets utrednings och underrättelseverksamhet.

Som spaningsledare verkar du i det nationella spaningskonceptet, NSK, och har förmåga att bedriva:

  • Yttre person- (NPS) och ingripandespaning (NIGS)
  • Inre spaning
  • Spaning med stöd av hemliga tvångsmedel
  • Teknikspaning
  • Analys och beredning av inhämtad information
  • Utredning av ärenden med hjälp av spaningsorganisationens särskilda kompetenser
  • Sammanhållande länken mellan polisområdets utrednings och spaningsverksamet

I rollen ingår att utöva arbetsledning i pågående ärenden och skapa en helhetsbild genom fortlöpande analys över spaningsoperativa insatser. Du leder på operativ nivå och förmedlar övergripande strategiska direktiv och intentioner vidare till chefer som verkar i det direkta ledarskapet samt vid behov samverkar med övriga aktörer internt och externt, både nationellt och internationellt. Som spaningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Svensk Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
  • Erfarenhet av att arbeta i spaningsverksamhet
  • Erfarenhet av arbetsledning alternativt meriterande uppdrag inom spanings- och/eller utredningsverksamhet
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

  • God kunskap om avancerade spaningsmetoder
  • God kunskap och erfarenhet av arbeta med hemliga tvångsmedel
  • Erfarenhet och kunskap inom förundersökningsledning
  • Erfarenhet av utrednings- och/eller underrättelsearbete
  • Erfarenhet av samverkan med externa aktörer
  • Erfarenhet av internationell samverkan

Personliga egenskaper

Arbetet som spaningsledare ställer krav på ett högt eget ansvarstagande och förmåga att självständigt organisera ditt arbete. Du är analytisk och tar egna initiativ för att lösa uppkomna problem. Vi söker dig som har förmåga att arbeta strukturerat även under stressade förhållanden och samtidigt vara flexibel med tanke på den händelsestyrda miljön. Då sektionens ärenden ofta är omfattande och utdragna i tid krävs det att du är uthållig och beredd att arbeta med ett långsiktigt perspektiv samt har förmågan att prioritera och se helheten för de beslut eller aktiviteter du deltar i.

Som spaningsledare har du mycket kontakt med både interna och externa aktörer vilket förutsätter att du är lyhörd, prestigelös och kontaktskapande. Du lämnar tydliga direktiv till medarbetare i syfte att driva operativa ärenden och utredningar framåt.

Då funktionen som spaningsledare är under utveckling krävs en förmåga och vilja att utveckla både dig själv och verksamheten.

Funktionen spaningsledare är en nyckelfunktion i det nationella spaningskonceptet, vilket kan medföra att du kan behöva tjänstgöra på annan ort.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Under rekryteringsprocessen kan arbetsrelaterade tester förekomma

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Thomas Palmgren, Gruppchef Span mobilnr: 070-289 73 25

Information om rekryteringsprocessen: Marita Lindblom, HR-konsult mobilnr: 070-347 50 36.

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning som Kriminalinspektör med funktion spaningsledare
  • Arbetstid: VP 5:3
  • Placering: Spaningsgrupp 1, Utredningssektionen, PO Västerbotten

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 8 Februari 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr: A046.222/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd så kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Polismyndigheten - Umeå - Ridvägen 1

Placering

Umeå

Kontaktperson

Polismyndigheten

Dela jobbannonsen

Anmäl annons