Jobbsafari är en del avschibsted logo

Spaningsledare till Aktionsgruppssektionen, Regionala utredningsenheten

Spaningsledare till Aktionsgruppssektionen, Regionala utredningsenheten

Polismyndigheten - Norrmalm - Agnega · Stockholm · Ansök senast 4 juli

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du redo för en större uppgift? Till Regionala utredningsenheten i Region Stockholm söker vi nu en spaningsledare som är analytisk, strukturerad och uthållig. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionala utredningsenheten består av ett kansli och 12 sektioner varav Aktionsgruppssektionen är en. Aktionsgruppssektionen ingår i den nationella, myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet (OB-satsningen) och lyder operativt under Operativa rådet. Vid sektionen bedrivs utrednings- och spaningsverksamhet. De flesta av sektionens utredningar har nationell och/eller internationell anknytning och i de flesta utredningar samarbetar vi med Europol och polisen i andra länder. Detta innebär att det kan förekomma resor, både inom och utom landet.

Den myndighetsgemensamma särskilda satsningen innebär att polisen gemensamt med övriga myndigheter inom satsningen ska bekämpa den organiserade brottsligheten genom lagföring, brottsförebyggande åtgärder, administrativa åtgärder och brottsåtervinning. Fokus för satsningen är bekämpning av allvarlig, samhällshotande organiserad brottslighet och organiserad brottslighet i lokalsamhället med särskilt fokus på utsatta områden. Arbetet ska präglas av effektivitet och uthållighet i syfte att långsiktigt uppnå ett mer rättssäkert och tryggare samhälle.

Spaningsledaren tillsammans med utredningsledaren, ansvarar för sektionens pågående spaningsärenden vilket innebär att ni tillsammans leder, planerar och styr det dagliga arbetet som rör spaningsinsatser i förundersökningar och i underrättelsestadiet. Spaningsledaren ingår i sektionens ledningsgrupp och är direkt underställd sektionschefen.

I rollen som spaningsledare ingår att utöva arbetsledning inom sektionen och skapa en helhetsbild genom fortlöpande analys över pågående spaningsoperativa insatser. Du arbetsleder på indirekt nivå och förmedlar övergripande strategiska direktiv och mål till chefer som verkar på direkt nivå. Du ansvarar för kontakter med externa aktörer, som exempelvis andra myndigheter och samverkansparter både nationellt och internationellt. Du säkerställer även att sektionens verksamhet bedrivs effektivt och kostnadsmedvetet.

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen
  • Erfarenhet av operativ ledning på direkt och indirekt nivå
  • Erfarenhet av arbetsledning på direkt nivå
  • Erfarenhet av avancerad spaningsverksamhet
  • God kunskap och erfarenhet av att arbeta med hemliga tvångsmedel och särskilda spaningsmetoder
  • Vana av att hantera och värdera underrättelseinformation
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort


Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av förundersökningsledning på en grundläggande nivå
  • Ytterligare språkkunskaper
  • Erfarenhet av internationell samverkan vid spaningsverksamhet
  • Erfarenhet av rättshjälpsarbete/JIT
  • Erfarenhet av operativ myndighetssamverkan
  • Erfarenhet av arbetsledning på indirekt nivå
  • Arbetat som samordnare eller insatsledare inom spaningsverksamhet alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av arbete i aktionsgruppsverksamhet


Som insatsledare ställs krav på ett högt eget ansvarstagande, hög tillgänglighet och förmåga att självständigt organisera ditt arbete. Du är analytisk och tar egna initiativ för att lösa uppkomna problem. Vi söker dig som har förmåga att arbeta strukturerat även under stressade förhållanden och samtidigt vara flexibel med tanke på den händelsestyrda miljön. Då sektionens ärenden ofta är omfattande och utdragna i tid krävs det att du är uthållig och beredd att arbeta med ett långsiktigt perspektiv samt har förmågan att prioritera och se helheten för de beslut eller aktiviteter du deltar i.

Arbetet förutsätter att du är lyhörd, prestigelös och kontaktskapande både mot interna och externa kontakter. För att nå framgång i beslutade spaningsinsatser krävs att du kan motivera, coacha och stödja sektionens medarbetare samt lämna tydliga direktiv där syftet och målsättning med valda arbetsinsatser framgår. Du har även stor förståelse för bevisvärdering.

Då verksamheten har ett högt skyddsvärde förväntas du ha en hög säkerhetsmedvetenhet med högt rättspatos.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Maria Wass, Sektionschef, tfn 0767-910157.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Johanna Bäckström, johanna.backstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växeln 11414

Läs mer om jobbet här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2022/juni/spaningsledare-till-aktionsgruppen/

Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 4/7 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A344.562/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Polismyndigheten - Norrmalm - Agnega

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Polismyndigheten

Dela jobbannonsen

Anmäl annons