Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sommarvikarie 2023

Samskapa Behandling AB · Hörby · Ansök senast 1 juni (63 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

 
Sommarvikarier  till våra HVB och LSS enheter 

Välkommen till Samskapa.
Vi drivs av vår vision;
att få utsatta ungdomar att förstå och realisera sin fulla potential”. 

På Samskapa är vi medvetna om hur avgörande vår personal är för att möjliggöra utveckling GENOM våra ungdomar och familjer. Vi är övertygade om att vi når längre om vi använder allas samlade erfarenhet och kunskap i utvecklingsarbetet, därav företagsnamnet och anledningen till att vi kallar oss samskapare.

Vi inspireras av KASAM i relation till alla individer. Då vi menar att meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet är viktiga ingredienser för att skapa en god arbetsmiljö och hållbara behandlingsresultat.

SOMMARVIKARIER HVB och LSS

Uppdrag:

Uppdraget innebär att du tillsammans med ditt team ansvarar för att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för en bra start i livet för våra barn och ungdomar. Du kommer att ha en betydande roll i att skapa ett meningsfullt sammanhang där du samskapar dina insatser tillsammans med barnet/ungdomen på ett personligt, ansvarsfullt och professionellt sätt.

Som sommarvikarie arbetar du på ett likande sätt som våra ordinarie och du kommer få en gedigen introduktion av oss för att på bästa sätt blir rustad i arbetet.

Vår målgrupp är ungdomar i varierande åldrar och som utöver social problematik har brister i de redskap individen behöver för att bearbeta sinnesintryck och för att anpassa sitt beteende på ett ändamålsenligt sätt. Det rör sig oftast om barn och unga med olika former av kognitiva variationer, så som till exempel en eller flera neuropsykiatriska diagnoser. Utöver det så kan ungdomen ha andra psykiatriska symtom eller diagnoser, där utåtagerande beteende och ångestproblematik är vanligt förekommande. Varför din förmåga att förhålla dig lugn och klartänkt i utmanande situationer är av stor vikt för tjänsten. Ett mått av envishet och uthållighet är också bra egenskaper i arbetet.

Den centrala delen i arbetet är att skapa en utveckling GENOM ungdomen i riktning mot målen i genomförandeplanen. Det är också angeläget att du kan fånga essensen i målarbetet och har en förmåga att dokumentera det. 

Information om tjänsten: 

 • Placering: Hörby, Tollarp, Lund, Sölvesborg, Gärds köpinge & Everöd.  Vi söker vikarier på samtliga enheter
 • Arbetstid: Rullande schema sovande natt (dygnspass)
 • Start: sommar 2023 v. 22–33.
 • Anställningsform: Timanställning (visstid)
 • Utvecklingsmöjligheter: För rätt person finns stora chanser att övergå till förlängning och tillsvidareanställning. 

Krav

Pågående utbildning alternativt (avslutad eftergymnasial utbildning om minst två år) inom socialt arbete eller beteendevetenskap.  Det kan vara socionom, beteendevetare, socialpedagog, stödpedagog, behandlingspedagog, specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri med flera.

 • Du behärskar svenska språket i tal och skrift
 • B-körkort och tillgång till egen bil

Meriterande

 • Utbildningar eller kortare kurser anpassade för neuropsykiatri eller andra inslag av den beskrivna målgruppen.
 • Erfarenhet av att arbeta med människor inom NPF
 • Kunskap om att förebygga och hantera hot och våld
 • Erfarenhet av att arbeta med utmanande beteenden
 • Kunskaper i lågaffektivt bemötande
 • Baskunskaper i BBiC
 • Erfarenhet av olika journalsystem
 • Kunskaper inom MI

Personliga egenskaper:

Som person har du ett genuint pedagogiskt förhållningssätt. Vidare har du förmågan att bygga varaktiga relationer, där du kan växla mellan att sätta gränser och visa din omsorg och värme!

Du har god förmåga att bromsa, vända, släcka ut, avleda och motivera barn och unga med icke önskvärda beteende. Vidare så har du ett professionellt förhållningssätt i mötet med ungdomen, där du beaktar din egen inverkan på ungdomens beteende och känslor. Du ett starkt intresse och en nyfikenhet på ungdomen, samt en stark vilja att arbeta mot uppställda mål i genomförandeplanen.

Du är en ansvarsfull person som angriper dina arbetsuppgifter med stor omsorg och engagemang

Rekryteringsansvarig:

sara.persson@samskapa.com

I enlighet med Socialnämndens beslut så krävs ett utdrag från Polismyndighetens belastningsregister och misstankeregister (blankett 442.7) i samband med anställning inom Välfärd samhällsservice. Du hittar blanketten via https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.  För att underlätta rekryteringsprocessen bör du direkt i samband med din ansökan begära utdraget, då handläggningstiderna kan vara långa.

Intervjuer genomförs löpande vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag gått ut. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till och godkänner att Samskapa kan sortera ut matchande Cv:n mot våra villkor och vi förbehåller oss rätten att ta bort Cv:n som inte överensstämmer med kraven.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan:  www.samskapa.com


 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Samskapa Behandling AB

Placering

Hörby

Kontaktperson

Samskapa behandling AB

Dela jobbannonsen