Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sommarjobba som arbetsterapeut eller fysioterapeut!

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 31 maj (2 dagar kvar)

Säsongsjobb

Vi söker dig som vill sommarjobba eller arbeta extra som arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast! Är du student och har slutfört termin 5 och vill ha arbetslivserfarenhet? Eller är du pensionär men fortfarande vill arbeta extra på tider som passar dig? Eller

Välkommen att skicka in din intresseanmälan!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut eller fysioterapeut i Malmö stad skapar du goda förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du arbetar i team tillsammans med övriga yrkeskategorier och arbetet tar utgångspunkt från den enskildes behov, personliga förutsättningar och delaktighet.

Som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du med att göra funktionsbedömningar samt bedöma, planera och utföra rehabiliterande insatser. Tillsammans med patienten och teamet upprättar du rehabiliteringsplaner med klart angivna mål och utformar individuella träningsplaner. Du gör vid behov bedömning av bostadsmiljö där utprovning av tekniska hjälpmedel ingår. I arbetet ingår även att handleda övrig personal i ett rehabiliterande förhållningssätt.

Som legitimerad arbetsterapeut arbetar du med att göra ADL-bedömningar och aktivitetsbedömningar samt bedöma, planera och utföra rehabiliterande insatser. I arbetet ingår även att handleda övrig personal i ett rehabiliterande förhållningssätt. Du gör vid behov bedömning av bostadsmiljö där bedömning av behov av bostadsanpassning samt utprovning av tekniska hjälpmedel ingår.

Hos oss är du en del av ett team där ni samarbetar tillsammans med sjuksköterskor och omvårdnadspersonal samt deltar i vårdplaneringar. Läs mer om arbetet som fysioterapeut och arbetsterapeut här: Sommarjobb fysioterapeut/arbetsterapeut

Kvalifikationer

Vi söker dig som är:
  • legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut
  • alternativt under utbildning till arbetsterapeut eller fysioterapeut med godkända betyg från termin 5
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket
  • Du har ett lösningsfokuserat och serviceinriktat förhållningssätt
  • Du är initiativrik och tar aktiv del i utvecklingen av vår verksamhet
  • Du har god kommunikationsförmåga och är lyhörd för patienternas individuella behov
  • Då arbetet innefattar en stor del kommunikation och dokumentation är det krav på att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift
  • Du har god datorvana
  • För arbete inom ordinärt boende behöver du kunna cykla
  • För arbete inom ordinärt boende är det är meriterande om du har körkort


Om arbetsplatsen

KRA/Korttid: I Malmö stad finns fyra korttidsboenden: Mathildenborg, Söderkulla, Lundavägen samt KRA / Öresundsgården. Patienter med omfattande omvårdnadsbehov som inte kan tillgodoses i ordinärt boende kan beviljas plats på korttidsboende under en tidsbegränsad period. I verksamheterna arbetar undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter i tvärprofessionellt team kring patienten utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt. Vi söker dig som vill arbeta på extra under året och sommarvikariat.

Ordinärt boende: Att arbeta hos oss innebär att du arbetar med patienter i deras hemmiljö. Kort och gott handlar det om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för dem som vi arbetar kring. Till dina patientbesök cyklar eller kör du bil. Arbetet är mycket omväxlande eftersom du möter människor i hemmiljö som har väldigt olika bakgrund, utmaningar och behov. Vi söker dig som vill arbeta på sommarvikariat.

Särskilt boende: I Malmö stad finns det 42 särskilda boenden. Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du träffar patienter med olika diagnoser, funktionshinder och livssituationer och där teamarbete är i fokus. Det handlar om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för patienter inom särskilda boenden i Malmö stad. Vi söker dig som vill arbeta på sommarvikariat.

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg - Malmö behöver dig! Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida. Utdraget vi efterfrågar är "kontroll av egna uppgifter": http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Information om tjänsten

Anställningsform:Sommarjobb eller tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi kommer göra löpande urval och intervjuer så välkommen med din ansökan redan idag!

Som en del av urvalet kontrollerar vi om du har arbetat i Malmö stad tidigare, vi ber dig därför att ange ditt födelsedatum i urvalsfrågorna.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö