Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sommarjobb som biolog med inriktning mot djurs beteende vid järnväg

Sommarjobb som biolog med inriktning mot djurs beteende vid järnväg

Trafikverket · Borlänge · Ansök senast 2 feb.

Heltid · Säsongsjobb

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som sommarjobbare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare samt företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Att sommarjobba hos oss är också ett bra sätt för dig att få en inblick, knyta kontakter, skaffa referenser och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du kan bidra med nya infallsvinklar samt ett nytänkande.

Planerad tidsperiod 2022-06-01 - 2022-08-31(6-8 v)



Sommarjobb som biolog med inriktning mot djurs beteende vid järnväg

Arbetsuppgifter

Videoanalyser av experiment kring viltavvärjande metoder inom projekt Viltsäker Järnväg, längs två järnvägssträckor: Näverkärret-Krampen samt Kornsjö-Ed-Dals Rostock. Arbetsuppgifter omfattar förvaltning och analys av videomaterial som lokförare laddar upp via projektets webbsida och som hämtas in från fältexperiment längs järnvägen. Analysen görs enligt utarbetat schema och avser djurens beteende i relation till tåget och skrämselsignalen. Arbetsuppgifter omfattar även viss hantering av den tekniska skrämselutrustningen för experimenten i samarbete med lokförare och tågoperatörer. Arbetet kan utföras i stor utsträckning online, del av arbetstiden kan komma att förläggas vid Grimsö forskningsstation. 

Övrig information

Varje sommarjobb har en egen annons vilket bland annat innebär att du aktivt behöver söka samtliga sommarjobb du är intresserad av. Det innebär också att du kan bli aktuell för flera sommarjobb och bli kontaktad av flera olika chefer för intervjuer.

Om du uppfyller kraven i annonsen och går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra webbaserade tester. Dessa kommer att skickas via mail efter ansökningstiden har gått ut. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju. Vi arbetar för en öppen inkluderande kultur där vi värdesätter mångfald. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi webbaserade tester i vårat urval. Testerna är ett objektivt verktyg helt oberoende av ålder, kön, etnicitet etc. som gör att de är rättvisa och motverkar diskriminering. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. 

#sommarjobbnaturvetenskap

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i olika arbetsuppgifter och lösa de situationer som uppstår. Du har en god samarbetsförmåga, är engagerad och utför dina arbetsuppgifter på ett pålitligt sätt.

Vi söker dig som

  • har en pågående högskole-eller universitetsutbildning inom naturvetenskap, ekologi eller biologi eller avslutat utbildningen under 2020 eller senare
  • har körkort för manuellt växlad personbil
  • har läst kurs i viltekologi och/eller har erhållit motsvarande kunskaper på annat sätt

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons