Jobbsafari är en del avschibsted logo

Software Integration Developer till IMI R&D

Industri-Matematik International · Hässleholm

·

Ansök senast 15 maj (8 dagar kvar)

Med Priveq Investment som ny svensk huvudägare står IMI inför en spännande tillväxtresa. Målet är tydligt - IMI ska växa och fortsätta utveckla framtidens produktlösningar. Som en viktig del i denna tillväxtresa behöver de stärka upp R&D-avdelningen med en Integration Developer. Har du intresse och kunskap för att bygga hållbara och flexibla integrationer som baseras på modern teknik? Då är det här möjligheten för dig! Varmt välkommen till en arbetsgivare som satsar på dig.

I den här rollen kan du antingen utgå från något av kontoren i Linköping eller Hässleholm eller remote från ditt hemmakontor.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Software Integration Developer blir du en viktig del av IMI:s R&D-team. Teamet ansvarar för att utveckla ett effektivt och hållbart logistiksystem, allt i nära samarbete med kundernas och marknadens önskemål och behov. I din roll kommer du främst fokusera på att utveckla framtidens integrationslösningar med modern teknik.

Hos IMI kommer du ansvara för utveckling och förvaltning av IMI:s integrationslösning, vilket innebär att du tillsammans med lösningsarkitekter, utvecklare och QA/testare är delaktig i hela kedjan från analys och design till implementation och test av ny funktionalitet. I arbetet ingår även att underhålla och vidareutveckla den tekniska plattformen. Idag nyttjas verktyg/tekniker så som JMS, SOAP- och REST-tjänster, JSON, XML, XSLT, Spring Boot, Apache Kafka etc.

Du kommer bl.a. arbeta med:
  • Analys, design och implementation av ny integrationsfunktionalitet
  • Förvaltning av integrationsplattformen (felsökning och buggrättning)
  • Att vidareutveckla och förbättra ramverk och verktygslåda kring integrationer
  • Mentorskap för juniora utvecklare och assistans till vår konsultavdelning
Integration är ett område med stort fokus inom bolaget. Målet är tydligt, IMI ska utveckla moderna, flexibla och hållbara integrationslösningar som gör det smidigt att koppla in våra produkter i våra kunders systemlandskap. Din kompetens, nyfikenhet och vilja att hitta de bästa tekniska lösningarna kommer vara en viktig faktor för att staka ut vägen framåt.

I den här rollen kan du antingen utgå från något av kontoren i Linköping eller Hässleholm - eller från ditt hemmakontor. Vid remote-arbete kommer vissa resor till kontoret förekomma.

Din profil

För att passa i rollen så tror vi att du är en noggrann, nyfiken och lösningsorienterad person som triggas av att testa nytt. Kvalitet finns i ditt dna och du känner en personlig stolthet över ditt arbete. Du har en relevant teknisk eftergymnasial utbildning och några års aktuell erfarenhet av integrationer och integrationsplattformar. Mer konkret tror vi att du:
  • Har erfarenhet av meddelande- och tjänstebaserade integrationer
  • Har arbetat med API-utveckling och API-integrationer.
  • Är välbekant med de verktyg/tekniker som IMI nyttjar
  • Besitter goda kunskaper i både svenska och engelska, tal och skrift.
Har du även koll på några av följande områden blir vi extra glada: affärssystem, logistik, Micro Services, OAutb.

Så här säger VD Niklas Rönnbäck om synen på bolagets viktigaste tillgång, sina medarbetare:
"Medarbetarnas kompetens kan inte överskattas och vi sätter definitivt människan före tekniken. Med Priveq som ägare kommer vi öka investeringarna i vår mjukvara, i försäljning och marknadsföring samt i vårt team. Det kommer stärka vår marknadsposition ytterligare och hjälpa våra kunder att utveckla mer effektiva och hållbara logistiklösningar", säger Niklas Rönnbäck, vd på IMI. Han beskriver IMI:s företagskultur som innovativ, samarbetsorienterad, jämlik och utvecklande"

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar IMI med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Therese Matsson på 013-495 89 32 eller therese.matsson@skill.se.

Välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Industri-Matematik International

Placering

Hässleholm