Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialsekreterare till Utredning Vuxen 2

Botkyrka kommun · Botkyrka · Ansök senast 18 dec.

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Vi på socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende för oss, och kan vända sig till oss. Vi försöker alltid göra vårt bästa för medborgaren, och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. På enheten för utredning vuxen 2 arbetar 14 utredande socialsekreterare, 1 förste socialsekreterare och en enhetschef. Vi har genomfört en förändring i organisationen och ett spännande utvecklingsarbete pågår, där vi river stuprören och arbetar i team runt klienten. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är måna om vårt gruppklimat i arbetsgruppen som präglas av öppenhet, sammanhållning och arbetsglädje. Vi är lokaliserade i nyrenoverade lokaler i Tumba, på Hans Stahles väg 5.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en socialsekreterare för en visstidsanställning på 6 månader. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att: - Motivera till förändring - Utreda klienters behov, bevilja insatser, och följa upp dessa enligt gällande lagar och riktlinjer - Samverka och arbeta i team med interna och externa samarbetspartners Vi arbetar med människor över 18 år som av har behov av stöd och hjälp utifrån främst beroende och psykisk ohälsa, men även kriminalitet och annan psykosocial problematik. De människor som söker oss har ofta komplexa behov och kommer från skiftande sociala och kulturella förhållanden. Vi samarbetar tätt med vår öppenvårdsenhet för vuxna, och andra enheter inom förvaltningen, för att komplettera varandra på bästa sätt. Vi är stolta över att kunna erbjuda mycket behandling i öppenvård och andra insatser på hemmaplan. Vi försöker hitta rätt insats i rätt tid för varje enskild person. För oss är varje människa unik och det är viktigt att personalgruppen är mångfacetterad och kompetent, för att kunna möta behoven som finns hos de som kommer till oss.

Kvalifikationer
Du som söker är socionom eller har en annan högskoleutbildning, som tillsammans med relevant yrkeserfarenhet kan bedömas som likvärdig kompetens. Du har erfarenhet av handläggning inom socialtjänsten för utredning vuxen. Som person är du öppen, och har lätt för att samarbeta. Du är trygg, självgående och har en god förmåga till helhetssyn. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Tjänsten kräver att du har ett mycket gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Eftersom ingen dag är den andra lik har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har ett stort engagemang och intresse för målgruppen. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, och kan möta individen du har framför dig med nyfikenhet och empati. Du har: - socionomexamen eller annan högskoleutbildning, som tillsammans med relevant yrkeserfarenhet kan bedömas som likvärdig kompetens - kunskap om och erfarenhet av handläggning vid socialtjänsten - kunskap om och erfarenhet av arbete med personer med beroendeproblem och psykisk ohälsa - god samarbetsförmåga, och vana att samverka med både kollegor och samarbetspartners Meriterande är: - flerspråkighet - kunskaper i ASI och MI - erfarenhet av socialt förändringsarbete med personer med samsjuklighet, kriminell livsstil eller med unga vuxna - kunskaper i frågor som rör processorienterat arbetssätt, digitalisering och/eller förbättringsarbete Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Botkyrka kommun

Placering

Botkyrka

Kontaktperson

Ann-Christine Godawszky

0708861158

Dela jobbannonsen

Anmäl annons