Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialsekreterare till Kriscentrum barn och ungdom

Socialsekreterare till Kriscentrum barn och ungdom

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 20 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad för barn, ungdomar och deras föräldrar? Då har du chansen nu när vi satsar och utökar vår verksamhet med krissamtal med barn som bevittnat våld utifrån den nya lagen om Barnfridsbrott.

Som socialsekreterare i vår verksamhet jobbar du med behandlingssamtal med barn och deras föräldrar, leder samråd samt ger konsultativt stöd till samverkande myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig med socionomexamen samt erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Är du utbildad i behandlingsmetoden KIBB och TF KBT är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer samt har behandlingserfarenhet med barn. Vi ser också utredningsarbete av barn som en viktig erfarenhet då mycket arbete är konsultativt stöd till socialsekreterare på utredningssidan.

Då arbetet till stor del handlar om god kommunikation, dokumentation och samtal vill vi att du behärskar svenska språket obehindrat i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Kriscentrum barn och ungdom ligger centralt i Malmö på Drottninggatan 18 i lokaler som är ändamålsenliga för verksamheten och anpassade för barnsamtal. Vi ingår i en enhet som har fokus på våld i nära relationer och detta medför goda förutsättningar att driva utvecklingsfrågor och samverkan.

Kriscentrum för barn och ungdom är ett Barnahus där Socialtjänst, Polis, Åklagare samt Hälso- och sjukvården samverkar kring barn som misstänks vara utsatta för våld i nära relationer eller sexuella övergrepp. Syftet med verksamheten är att stärka barnperspektivet och främja samverkan, för att ge våldsutsatta och våldsutövare bästa möjliga hjälp.

Vi erbjuder dig som anställd introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och externhandledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: 2022-08-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Obs! Lördagen 19/2 kommer vårt rekryteringssystem vara otillgängligt på grund av en uppdatering. Ansökningsmöjligheterna kommer därför att påverkas denna dag.

Innan anställning behöver du visa upp socionomexamensbevis, utdrag ur belastningsregistret samt giltig ID-handling.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Mikael Wejsfelt

0708187611

Dela jobbannonsen

Anmäl annons