Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 15 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Till en av våra enheter inom ekonomiskt bistånd söker vi nu socialsekreterare som ska arbeta med följande:
  • Tillsammans med dina klienter och våra samarbetspartners arbeta mot målet att bli självförsörjande
  • Tillsammans med kollegorna utveckla metoder och arbetssätt för att nå målen inom arbetet med ekonomiskt bistånd
  • Självständigt bedöma och utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen
  • Kartlägga klienters behov av insatser och motivera klienter till förändring
  • Erbjuda råd och stöd
Fokus ligger på det sociala arbetet innefattande att träffa klienter och att arbeta kreativt för att få till fler besök i syfte att hjälpa klienterna mot självförsörjning. Vår målsättning är ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Det är ett roligt arbete med stor omväxling, olika uppdrag och många kontakter som ger en stor variation av arbetsuppgifter varje dag. Arbetet kräver relativt hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis samt förmåga att hantera även akut uppstådda situationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och som har minst ett års erfarenhet av socialt arbete.

Det är särskilt meriterande om du har aktuell erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning. Det är fördelaktigt om du har utbildning i MI samt tidigare erfarenhet av arbete i Lifecare. I arbetet ingår mycket skriftlig och muntlig kontakt och därför är det av vikt att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket.

För att bli framgångsrik i den aktuella tjänsten är du serviceinriktad, kommunikativ och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Vi arbetar nära i teamet och hjälps åt och stöttar varandra i det dagliga arbetet. I arbetet kommer du även att träffa på människor med olika erfarenheter och historia. Det är därför viktigt att du är lyhörd och kan sätta dig in andra människors situation för att skapa god kontakt.

Arbetet präglas även av föränderlighet och det är därför viktigt att du är flexibel och lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter. Du är lugn, stabil, och kan behålla ett realistiskt perspektiv även vid hög arbetsbelastning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, och har förmågan att fatta beslut och agera utifrån dessa trots stundtals begränsad information eller svåra omständigheter.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor; det som ger positiv energi på jobbet. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Information om tjänsten

Anställningsform: 2 st Tillsvidareanställning och 2 st tidsbegränsade anställningar
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare kanske du märker att du till denna tjänst söker via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter system för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system och vill återanvända din ansökan till denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner CV och personligt brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Chayna Gholston

0734-48 77 76

Dela jobbannonsen

Anmäl annons