Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialsekreterare Barn och Unga Myndighet/ Mellerud

Socialsekreterare Barn och Unga Myndighet/ Mellerud

Socialförvaltningen · Mellerud · Ansök senast 30 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Söker du ett utmanande och roligt arbete med fokus på barn, unga och deras familjer? Då är du välkommen att söka arbete hos oss!

Till Barn och Unga gruppen i Mellerud söker vi utredande socialsekreterare. Som socialsekreterare på Barn och unga utreder du barnens behov av skydd/och/eller bistånd utifrån gällande lagstiftning och fastställda riktlinjer. Vi arbetar ofta med komplexa ärenden som kräver stort engagemang och ödmjukhet inför uppgiften.

Arbetsuppgifterna består av att kartlägga, utreda och bedöma ärenden utifrån risk och skyddsfaktorer i enlighet med BBiC och gällande lagstiftning. I arbetet ingår möten med barn, ungdomar och familjer, där dokumentation är en viktig del. Vi handlägger ärenden enligt SoL och LVU för barn och ungdomar i åldrarna 0-20 år. Vi samverkar med andra aktörer både intern och extern. Arbetet innebär att du, med stöd av kollegor och 1:e socialsekreterare, arbetar självständigt med utredning efter inkommen anmälan eller ansökan. Tillsammans i gruppen ser vi till att enheten drivs framåt. Vi söker nu dig som vill bli en utav våra utredande socialsekreterare!

Barn och unga i Socialförvaltning i Mellerud består av en Mottagningsgrupp, en Utredningsgrupp samt en Öppenvårdsgrupp. Mottagning- och utredningsgruppen har en 1:e socialsekreterare. Öppenvårdsgruppen har en gruppledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med barn och unga och deras familjer. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av utrednings- och uppföljningsarbete. Du har socionomexamen och jobbar eventuellt redan idag med myndighetsutövning. Du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och utgår från barns rättigheter. Du dokumenterar på ett rättssäkert sätt med god kvalitet. Du har kunskaper inom lagstiftningen, SoL och LVU, och har kunskap om och arbetar enligt BBIC, Barns Behov i Centrum. Har du andra utbildningar som breddar och stärker vår kompetens i arbetsgruppen är det meriterande. Som person är du trygg i dig själv och din arbetsroll, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt tycker om att samverka och samarbeta med andra. Humor, flexibilitet och att vara lyhörd är egenskaper vi värdesätter högt.

Känner du igen dig i beskrivningen och vill utvecklas i karriären tillsammans med oss? Då önskar vi dig varmt välkommen med din ansökan!

Om Socialförvaltningen i Mellerud

Socialförvaltningen i Mellerud arbetar målmedvetet för att skapa en bättre vardag för invånarna och en bra arbetsplats för sina anställda.

Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete där man utvecklar enheten med en stark ”vi känsla ” är du välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till ansokan.sn9@mellerud.se

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden och tjänsterna kan komma att tillsättas under rekryteringsprocessen.

Anställningsform En tillsvidareanställning och ett vikariat till och med 211231

Anställningens Omfattning 2 st heltid 100%

Lön Individuell lönesättning, ange löneanspråk


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Socialförvaltningen

Placering

Mellerud

Kontaktperson

Melleruds kommun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons