Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socionom/socialpedagog till familjärt HVB-hem

Socionom/socialpedagog till familjärt HVB-hem

Vision i Väst AB · Göteborg · Ansök senast 29 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen

Vision i Väst är ett HVB-hem där verksamheten är tänkt som ett mindre, familjärt boende med få platser och liten personalgrupp. Vi erbjuder plats för pojkar mellan 13-17 år med en trygg och välfungerande struktur utifrån den enskildes behov och förutsättningar. Vi arbetar intensivt med en liten ungdomsgrupp och använder oss av evidensbaserade metoder och förhållningssätt i arbetet med den enskilde.


Om DIG

Vi söker dig som är utbildad socionom/socialpedagog eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha minst 2-4 års erfarenhet av likvärdigt arbete med målgruppen samt vara personligt lämpad.

Vision i väst strävar efter en balanserad arbetsgrupp avseende utbildningsbakgrund, erfarenhet, ålder, språk, kulturell bakgrund och kön. Därför ser vi gärna manliga sökanden till den utlysta tjänsten.


Arbetsuppgifter

I rollen som socionom/socialpedagog är du ansvarig för att stödja ungdomarna både praktiskt och socialt. Du kommer att stödja och motivera ungdomarna i olika vardagsmoment för att tillgodose en fungerande vardagssituation samt en meningsfull och stimulerande fritid. I arbetet som behandlingsassistent/socialpedagog ingår du i ett team där du har ansvar över ungdomarnas hälsa, skolgång och aktiviteter samt upprätthålla veckoplaneringar. Du ska arbeta utefter verksamhetens arbetsmetoder och vara väl förtrogen med vad det innebär att arbeta behandlande med ungdomar. Vidare kommer du att arbeta utifrån genomförandeplaner, uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer.

Dina arbetsuppgifter innefattar även journalföring, kontakt med skola, hälso och sjukvård, samtalsstöd samt all dagligt förekommande praktiska arbetsuppgifter.


Tjänsten

Tjänsten är på heltid och schemalagd på dagtid/kvällstid/natt/helg.

En tillsvidareanställning föregås av 6 månader provanställning.

Du behöver lämna in polisens misstanke- och belastningsregister.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vision i Väst AB

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Vision i Väst AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons