Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialpedagog

Kasam Familj · Karlskrona · Ansök senast 14 okt.

Extrajobb, Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Kasam Familj består av verksamheterna Kasam Öppenvård, Kasam Familjehemsvård, utredningshemmet Stora Björn och behandlingshemmet Lilla björn.

Stora- och lila björn tar emot barn 0-13 år med föräldrar för utredning och behandling. Vi utreder föräldraförmåga och erbjuder anknytningsstödjande insatser. Verksamheten är belägen på gården Kråkerum, mellan Kalmar och Karlskrona. Det finns djur på gården.

Vi söker nu en socialpedagog till Stora- och Lilla björn. Anställningsformen är främst en timanställning men kan komma att bli en heltidstjänst.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • ·Upprätta veckoplaneringar med familjer
  • Utföra inköp med familjerna utifrån matsedel
  • Vara behjälplig i vardagliga situationer och stödja föräldrarna i sin föräldraförmåga gällande grundläggande omsorg och gränssättning
  • Utföra observationer utifrån kundens frågeställningar
  • Dokumentera ditt arbete i journalsystem
  • Vara delaktig i familjernas vardag och medverka på olika fritidsaktiviteter etc.
  • Köra familjemedlemmar till skola, aktiviteter etc.


Vår företagskultur präglas av en personalgrupp som är innovativa, modiga, självgående, flexibla och strukturerade.

Innovation innefattar förändringar i en affärsmodell och/eller nya synsätt. Innovation uppstår när vi tänker utifrån verksamhetens behov, som ofta är ”utanför boxen”, snarare än hur vi brukar göra. Med hjälp av rådgivning, förståelse för marknaden och viljan att utvecklas kan man utveckla produkter utifrån barnets behov, som också indirekt styr verksamhetens behov.

Självledarskap (self leadership) innebär att styra sina tankar och beteenden mot mål (Byrant & Kazan 2012). Självledarskap innebär en förståelse för nuläget, det önskade läget och vad du kan göra för att nå dit. Att förstå vad du ska göra (lyhördhet och kompetens), prioritera vilken ordning det ska göras (prioriteringsarbete) i och se till att du får bra förutsättningar för att göra det (ansvar). Självledarskap skapar fler medarbetare än chefer och på det viset får medarbetarna en mindre ledning. Medarbetare förväntas i allt högre grad att planera sitt arbete och sin tid utan input från sina chefer. Cheferna måste hålla sig till och kommunicera ”the big picture/värdegrund” medan medarbetare måste ta större ansvar för att faktiskt leda sig själva.

”Om du inte kan leda dig själv, kan ingen annan göra det heller”.

Vi är modiga nog att kunna ställa krav på vår omgivningen (kollegor, uppdragsgivare, familjer/familjehem, externa kontakter, samarbetspartners) med syfte att skapa förutsättning för att tillgodose barnets behov. Vi är modiga nog att kunna ta ansvar för det som är svårt och modiga nog för att be om hjälp när det behövs. Mod för oss är kollegor som tar initiativ och handlar på eget bevåg.


Krav på socialpedagogutbildning eller likvärdig utbildning.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kasam Familj

Placering

Karlskrona

Kontaktperson

Vitae Omsorg AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons