Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialpedagog till Sigtunaboendet, kväll/helg

Socialpedagog till Sigtunaboendet, kväll/helg

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 17 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

På Sigtunaboendet arbetar ett team på sex socialsekreterare på dagtid tillsammans med en vaktmästare och en lokalvårdare. Vi är engagerade både i det dagliga arbetet riktat mot vår målgrupp men även i att utveckla verksamheten framåt. Vi stöttar varandra, lyssnar på kollegornas idéer och förslag och ser tillsammans till att ha en rolig och utvecklande arbetsplats. För att ytterligare tillgodose klienternas behov kommer vi nu att erbjuda stöd och rådgivning på kvällar (till kl 24) och på helger och därför söker vi nu fyra socialpedagoger som vill vara med att starta upp och forma den här nya delen av verksamheten.

I den här tjänsten arbetar du med personer som befinner sig i hemlöshet och har en aktiv beroendeproblematik. På Sigtunaboendet bor personer i olika åldrar, med olika bruk av droger och med sina unika livshistorier. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att arbeta stödjande, motiverande och trygghetsskapande med klienterna på Sigtunaboendet. Det ingår också att hålla i sociala aktiviteter tillsammans med klienterna samt daglig dokumentation och journalföring. Att samverka med tjänstgörande vakt och andra myndigheter när det krävs, såsom polis, sjukvård och social jour är också en del av arbetet.

Som anställd hos oss erbjuds du bland annat introduktion, metodutveckling och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer

Du har tagit socionomexamen alternativt är utbildad socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med personer som har en beroendeproblematik och psykisk ohälsa. Meriterande är om du är utbildad inom MI och skadereducerande förhållningssätt.

Vi ser gärna att du har någon/några av följande erfarenheter:
  • arbetat inom öppenvård
  • arbetat inom psykiatri
  • arbetat på behandlingshem
  • arbetat inom idéburen sektor
Utöver ovan är det fördelaktigt om du har erfarenhet av att samverka med andra aktörer så som polis, sjukvård och socialtjänst.

Ett utvecklat lågaffektivt bemötande är en central egenskap i tjänsten. Utöver detta så önskar vi att du är kreativ och lösningsfokuserad och har en vilja att påverka och utveckla verksamheten. Vidare vill vi att du kan arbeta efter krav och riktlinjer men samtidigt behålla ett metaperspektiv och se hur man på sikt kan förändra verksamheten. Du är prestigelös och intresserad av att höra kollegors synpunkter och förslag och du fokuserar på det positiva och då har en förmåga att se styrkor och tillgångar hos vår målgrupp.

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Augusti eller enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Kontaktperson

Bettina Rother

0708527709

Dela jobbannonsen

Anmäl annons