Jobbsafari är en del avschibsted logo

Socialchef Sunne kommun

Sunne kommun · Sunne

·

Ansök senast 16 aug. (13 dagar kvar)

Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang, sin berättartradition och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag. Välkommen! Läs mer om Sunne på sunne.se

Beskrivning
Vi behöver fler medarbetare som med mod, hjärta och engagemang bidrar till kommunens fortsatta utveckling mot visionen.
Kommunen är organiserad i en förvaltning där socialchefen kommer att vara direkt underställd kommunchefen och ingå i Kommunledningsgruppen.
Under hösten 2021 sker en omorganisation där Individstöd och Vård och omsorg blir ett gemensamt verksamhetsområde. Syftet är att uppnå en ökad samordning inom kommunen och möjliggöra en effektivare ledning, styrning, planering och uppföljning.
Området kommer att bestå av äldreomsorg, kommunal hälso- och sjukvård, handläggarenhet, individ- och familjeomsorgen, omsorg om funktionsnedsatta, arbetsmarknadsfrågor och integration. Inom verksamheteten finns ca 600 medarbetare och 19 chefer.
Som Socialchef får du möjlighet att vara med och forma den framtida organisationen och din ledningsgrupp. Du förväntas arbeta långsiktigt för områdets utveckling samtidigt som du tillsammans med Kommunledningsgruppen förväntas ha ett helhetsperspektiv och aktivt bidra med kompetens och erfarenhet för att hela koncernen utvecklas och når uppsatta mål.
Utvecklingsresan som organisationen gör ger dig möjligheter till utmaningar, utveckling och varierande arbetsuppgifter.
Sunne kommuns värdegrund är respekt, utveckling och professionalism vilket genomsyrar den dagliga verksamheten, långsiktiga beslut och ledarskapet.

Arbetsuppgifter
Som socialchef har du det övergripande ansvaret att leda och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du arbetar utifrån de politiska målen när du leder, följer upp och utvecklar verksamheten med hög leveranssäkerhet. Du leder strategiskt och har verksamhets-, ekonomi-, budget- och personalansvar.
Du driver ett mål- och resultatinriktat ledarskap som bygger på dialog och ansvarstagande på samtliga nivåer i organisationen. Du har ett övergripande ansvar för att verksamheten följer aktuell lagstiftning.
Inom ditt ansvarsområde är du kommunens representant i olika nätverk både på lokal-, regional- och riksnivå. Du ska aktivt delta i aktuella sammanhang och hålla dig välorienterad om omvärldsutveckling som är av betydelse för ditt ansvarsområde. Du har förmåga och vilja att sätta dig in i många olika frågeställningar och skapar en helhetssyn i verksamheten och du arbetar för att skapa förutsättningar för att medarbetare ska kunna utvecklas genom att ta tillvara deras kompetens, kreativitet och därigenom skapa en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Du som söker har en adekvat akademisk utbildning eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har erfarenhet från ett eller flera av områdets verksamheter och goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Du har flera års dokumenterad och vitsordad erfarenhet som ledare, har tidigare haft resultat- och budgetansvar samt har god vana att leda andra chefer. Erfarenhet av arbete som socialchef och ledarskapsutbildning är meriterande.

Du är trygg i ditt ledarskap och med omdöme hanterar du omständigheter i en komplex och föränderlig organisation. Du har förmågan att skapa en helhetssyn och en vilja att sätta dig in i olika frågeställningar. Du fattar självständigt beslut som berör ditt område samtidigt som du förstår vikten att samarbeta med dina chefskollegor i strategiska frågor.
Du har förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten.
Du tar ansvar och förblir optimistisk inför utmaningar och du har lätt för att identifiera och utveckla gränsöverskridande visioner och planer.
Du är närvarande, handlingskraftig, resultatorienterad och driver utveckling och förbättringar tillsammans med medarbetarna. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt, och du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.
Giltigt B-körkort är ett krav för tjänsten.

Sunne kommun tar emot ansökningar via länken i annonsen och meddelande om tjänsten ges via din inloggning i systemet. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar:1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Sunne
Län: Värmlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2021/67
Kontakt: Petra Svedberg, Kommunchef, 0565-160 26 och Dan Levin, Personalchef, 0565-160 16
Facklig företrädare: Nås via kommunens växel, 0565-160 00
Publicerat: 2021-07-07
Sista ansökningsdag: 2021-08-16

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sunne kommun

Placering

Sunne

Kontaktperson

Petra Svedberg, Kommunchef

0565-160 26