Jobbsafari är en del avschibsted logo

Slussvärdar till Göta kanal i Mariestad

Randstad · Mariestad

·

Ansök senast 28 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Nu erbjuder vi dig möjligheten att söka säsongsarbete som slussvärd utmed Göta kanal – ett roligt och omväxlande utomhusarbete med unika människomöten varje dag, mitt i en svensk sommaridyll. Du kommer att möta semesterfirare ifrån Sverige, Europa men också andra delar av världen. 

Citat från tidigare medarbetare:
”Otroligt bra sommarjobb, bättre finns inte, kul att vara ute och träffa härliga människor”

Göta kanalbolag utlovar ett annorlunda jobb med härliga, positiva kollegor som stöd i din vardag. Du kommer att få ta del av den utbildnings och praktik som krävs för att utföra ditt arbete.

Ansvarsområden

Som slussvärd ansvarar du för säkerhet, service och att gästerna för en positiv helhetsupplevelse. Du är placerad vid en eller flera slussar eller broar där du ansvarar för manövrering av sluss samt broar, du reglerar vattennivåer och planerar båttrafiken. Du har en kontinuerlig dialog med kollegor för att flödet ska fungera så bra som möjligt. 

Som slussvärd ser du till att gästerna får hjälp och en trevlig upplevelse på kanalen. Samtidigt verkar du som ambassadör för Göta kanal och vi hoppas att du kommer att känna den stolthet och glädje som tidigare slussvärdar känt över att jobba vid kanalen.

Arbetstider

Uppdragsgivare: AB Göta kanalbolag

Ort: Söderköping, Norsholm, Berg, Borensberg, Motala, Forsvik, Töreboda eller Sjötorp.

Omfattning:
Säsongsanställning under perioden 15 juni - 11 augusti. Det kommer att erbjudas olika längd på anställningstiden från 5 veckor till 9 veckor. Det kommer även att finnas möjlighet att arbeta eftersäsong från den 12 augusti - 30 september. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som fyllt 18 år senast den 6 juni 2021. Du har god kommunikationsförmåga och talar obehindrat svenska samt engelska. Att du är simkunnig är en nödvändighet och det är en stor fördel om du har båtvana. 

Kunskaper i tyska språket samt B-körkort är meriterande. Vi ser det även som meriterande om du tidigare arbetat i en serviceinriktad roll. 

Vi söker handlingskraftiga individer som drivs av mötet med människor. För att trivas i rollen tycker du att det är roligt att hjälpa människor och du gläds med andra. Du har ett personligt engagemang och har förmåga att hantera stress. Du har lätt för att samarbeta i team och är duktig på att planera och organisera ditt arbete. 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 28 januari 2021, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. 

För information: Alice Lindell, alice.lindell@randstad.se


Följande steg ingår i rekryteringsprocessen:
Steg 1 – Servicetest 
Om du tagit dig till första steget i rekryteringsprocessen skickar vi dig ett digitalt servicetest. 

Steg 2 – Intervju 
Intervjuer hålls under februari/mars 2021. 

Steg 3 – Anställningserbjudande 
Under februari/mars erbjuds anställning för säsongen 2021

Steg 4 – Utbildning 
Obligatorisk utbildningsdag är 6 juni 2021 i Motala där du även får möjlighet att träffa dina kollegor som du ska arbeta med i sommar.  

Om företaget

Göta kanal är ett av Sveriges populäraste besöksmål. Göta kanal är 190 km lång och sträcker sig mellan Mem vid Östersjön och Sjötorp vid Vänern. AB Göta kanalbolag ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att bevara och utveckla Göta kanal samt att skapa förutsättningar för turism. Vår vision är att kärleken till kanalen, intresset för vår historia och behovet av en hållbar framtid gör att Göta kanal har en plats i allas hjärtan. Vår värdegrund bygger på mod, omtanke och hållbarhet och genomsyrar allt vi gör. 

Du kan läsa mer om oss på

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Mariestad

Kontaktperson

Randstad AB

Vid ansökan:Ange referens 201325148 i din ansökan