Skolsköterska

Värmdö Kommun · Värmdö

·

Ansök senast 30 aug.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Elevhälsans medicinska insatser
, EMI, inom Värmdö kommuns grund- och särskolor är främst förebyggande och ger stora möjligheter att utveckla och anpassa arbetet. EMI omfattar verksamhetschef, skolöverläkare, skolläkare och skolsköterskor. Målet är att främja elevernas hälsa och utveckling så att utbildningens mål kan stödjas. Rektor på respektive skola är personalansvarig och det medicinska arbetet är underställt verksamhetschefen och skolöverläkaren.

Rollen som
skolsköterska innebär ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt basprogram, skollagen och socialstyrelsens riktlinjer för EMI. Du arbetar med hälsobesök för att öka elevernas kunskap och medvetenhet om risk- och friskfaktorer och hur de påverkar hälsan. EMI ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du kommer att arbeta på en skola där du blir en del av skolans elevhälsa med fokus på elever som är i behov av stöd och hjälp. Arbetsplatsmöten tillsammans med skolpersonal samt konferenser med ledningen för EMI och handledning med skolsköterskegruppen sker kontinuerligt. Tjänsten är tillsvidare och riktas främst mot elever i årskurs 5-9. På plats finns ytterligare en skolsköterska som arbetar hos oss fyra dagar i veckan.

Vi söker dig som
är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning. Du har erfarenhet inom barn- och ungdomsmedicin, meriterande är erfarenhet inom denna typ av verksamhet. Du har lätt för att samarbeta och du har en positiv människosyn.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

På Ösbyskolan är vi stolta
över och värnar vårt tillåtande och varma klimat bland personal och elever. Vi har fördelen av att vara en stor skola med ca 800 elever i årskurserna f-9 och har en arkitektur och organisation som skapar möjlighet att ge våra elever en intim och trygg miljö. Ösbyskolan ligger i Gustavsberg, Värmdö kommun med mycket goda och täta förbindelser med ca 25 min resväg från Slussen.

Vi hoppas du kan vara den vi söker!

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, löneväxling till pension, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. I Värmdö kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen
är en tillsvidaretjänst, deltid med möjlighet upp till 100 %, tillträde i augusti 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 30 augusti 2020
. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande varvid tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag löpt ut.

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta rektor ulrika.mjorud@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö Kommun

Placering

Värmdö

Kontaktperson

Värmdö Kommun

08-57047000