Jobbsafari är en del avschibsted logo

Skolsköterska till Klagshamnsskolan F-9

Skolsköterska till Klagshamnsskolan F-9

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 16 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Du är som skolsköterska lokalt anställd på skolan och är en viktig del i det tvärprofessionella hälsofrämjande arbetet tillsammans med övrig personal. Du ingår i ett elevhälsoteam med specialpedagoger, logoped, psykolog och kurator där ni tillsammans arbetar för att arbeta hälsofrämjande och bidra till att öka elevernas måluppfyllelse genom att det preventiva och promotiva hälsoarbetet får ta utrymme.

I ditt arbete som skolsköterska i Malmö stad ingår att följa det basprogram som finns. Arbetet är förebyggande och hälsofrämjande. Du utför mottagningsuppgifter såsom hälsosamtal, hälsouppföljningar, skolläkarmottagning och vaccinationer. Den medicinska elevhälsan är en egen verksamhetsgren inom skolan med en övergripande verksamhetschef enligt Hälso- och sjukvårdslagen.

I ditt arbete som skolsköterska arbetar du nära eleverna och möter varje individ utifrån deras behov. Det är ett stimulerande och roligt arbete som gör att du vidareutvecklas i din profession och där du får möjlighet att nätverka med övriga skolsköterskor i grundskoleförvaltningen. Du arbetar för en trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Uppdraget innebär även dokumentation i digitala verktyg.

Du kommer att få möjlighet till en gedigen introduktion baserad utifrån dina behov och du bibehåller löpande kontakt med både MLA och övriga skolsköterskor på grundskoleförvaltningen i Malmö stad. Vidare har du möjligheter till fortbildning vid ett par tillfällen per termin och under ditt första år får du även en veckas intern grundläggande utbildning avseende ditt uppdrag som skolsköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som redan arbetar som skolsköterska eller som vill utvecklas vidare i din profession som sjuksköterska. Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska.

Du behöver ha minst två års erfarenhet som sjuksköterska och det är meriterande om du redan har erfarenhet av arbete som skolsköterska. Det är också meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i datajournal Porenata samt om du har tidigare erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga.

Som person är du strukturerad och organiserad i ditt arbete samt ansvarstagande och trygg i din roll.

Om arbetsplatsen

Som skolsköterska lyder du under ett dubbelt ledarskap. Du är dels anställd av rektor ute på skolan men har också en central verksamhetschef enligt HSL som är Medicinskt ledningsansvarig. Du har ett tätt samarbete mot båda cheferna, vilka svarar för att du får en bra introduktion och fortlöpande stöd för dig i din tjänst.

Om du är en glad och positiv skolsköterska och vill arbeta med oss på Klagshamns rektorsområde har du chansen nu när en av våra två skolsköterskor lämnar oss för nya utmaningar.

På Klagshamnsskolan går cirka 800 elever från förskoleklass till åk 9 och närmre 90 personal arbetar tillsammans med oss. Skolan är uppdelad på två skolbyggnader; Klagshamnsbyggnaden där vi i år har årskurserna F och 1 samt Strandbyggnaden där vi har årskurserna 2-9. Ledningsgruppen består av rektor, tre biträdande rektorer och en administrativ chef.

Vårt elevhälsoteam består av två skolsköterskor, en kurator, fyra specialpedagoger och delar av ledningsgruppen. Kurator och skolsköterskor har ett nära samarbete och sitter placerade nära varandra i centrum av vår stora skolbyggnad. Våra skolsköterskor arbetar i ett F-9 perspektiv, har ett tätt samarbete kring alla våra elever och hjälps åt i både svåra och lätta frågor. Därför är det viktigt att du både kan arbeta i team, men också självständigt då man ofta sitter själv när man samtalar med elever och vårdnadshavare.

Undervisningen, fritidsverksamheten och elevhälsans arbete på Klagshamnsskolan vilar på vetenskaplig grund. Hos oss får du som skolsköterska möjlighet att vara med och påverka, utvecklas och utmanas i ett kollegium med en bredd av erfarenheter och kompetenser. Du kommer bli en värdefull del i vår elevhälsas och vår skolas utvecklingsarbete. Rektorsområdets gemensamma vision präglas av våra ledord, kunskap, glädje, trygghet och självständigt tänkande!

Varmt välkommen med dig ansökan!

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Christin Stigborg

0708 28 24 91

Dela jobbannonsen

Anmäl annons