Jobbsafari är en del avschibsted logo

Skolbibliotekarie

Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Rektorsområde Tätort Öster · Trelleborg · Ansök senast 31 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

TRELLEBORG - EN SKOLKOMMUN ATT RÄKNA MED
Mellan slätten och havet bygger vi kunskap och skapar drömmar.

Arbetsplatsen
Trelleborg Tätort Östra består av Pilevallskolan F-9, Modersmålsenhet, Skolintroduktion och fyra förskolor. Området leds av en rektor tillsammans med 4 biträdande rektorer och en administrativ chef. Rektorsområdet Tätort Öster är ett område vars kulturella mångfald är en styrka.

Pilevallskolan är en F-9 skola, med cirka 400 elever. Skolan har en nystartad fotbollsprofil på högstadiet och för närvarande har vi fotbollselever i årskurs 7 och 8. Vårt mål är att, tillsammans med eleverna och vårdnadshavarna, skapa en god verksamhet med hög kunskapsnivå och stor social kompetens som ger våra ungdomar de bästa förutsättningarna för att klara sig i livet.

Nu söker vi en Skolbibliotekarie med vidgat perspektiv.

Hos oss får du arbeta i en spännande och utmanande verksamhet med kompetenta och trevliga arbetskamrater i olika åldrar.

Arbetsuppgifter
Vi söker en skolbibliotekarie som vill göra skillnad! Du behöver vara kreativ och tänka innovativt, för vi söker en skolbibliotekarie som vill och kan tänka strategiskt i ett 1-16-årsperspektiv, även om dina vardagliga uppdrag huvudsakligen riktar sig till elever i 6-16 år. Utifrån ett områdesuppdrag som omfattar såväl förskola, skola och modersmålsenhet behöver vi dig som kan bidra i det strategiska arbetet att stärka språk-, läs- och skrivförmågan hos våra barn och elever, tillsammans med elevhälsopersonal, förstelärare och utvecklingsansvariga inom modersmål och förskola. Du har såväl barn, elever som vårdnadshavare i fokus i din planering och genomförande.

I ditt praktiska uppdrag ingår sedvanliga skolbiblioteksuppdrag såsom undervisning i informationshantering och källkritik, textsamtal i grupp och deltagande i läsfrämjande insatser, projektarbete tillsammans med personal och elever, hålla vårt "lilla men naggande goda" skolbibliotek uppdaterat och inspirerande med mera. Du förväntas ha kännedom om skolans styrdokument och visa på tydliga kopplingar till läroplanen i samband med genomförda aktiviteter.

Är du rätt person? Då har du chansen att arbeta med oss i Tätort Öster med fantastiska barn och elever, kompetent personal samt en engagerad ledningsgrupp och rektor som vill göra skillnad.

Kvalifikationer
Du ska ha en examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha stor kunskap inom barn- och ungdomslitteratur.

Du behöver en social kompetens i att möta människor med olika bakgrund och etnicitet, i att vara nyfiken och tillmötesgående i mötet med andra människor, stora som små.

Du behöver ha
  • kompetens att motivera till fortsatt lärande - att lära lusten att lära,
  • didaktisk och relationell kompetens att handleda individer och grupper i individuella och kollektiva lärprocesser,
  • digital kompetens med fokus på informationssökningsprocesser ur ett användarperspektiv
  • kunskap om metoder för förmedling och kommunikation av innehåll,
  • kompetens att matcha medier och innehåll utifrån personals och elevers olika behov och sammanhang,
  • kompetens att överblicka aktuella och potentiella lärresurser och att organisera och göra information sökbar.
Som person är du utvecklingsinriktad, positiv och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att se helheter. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är kreativ och utvecklar goda lärandemiljöer för eleverna. Du entusiasmerar och får med dig eleverna samtidigt som du ställer höga krav på dem och tror att de kan leva upp till dina förväntningar.

Sist men inte minst ska du hela tiden vilja "lite mer" när det gäller att skapa en god verksamhet.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare anställning
100%

Tillträde
2022-01-07 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson
Annica Liersch, rektor 0410-73 36 49

Facklig kontakt:http://www.trelleborg.se/facket

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2021-10-31 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Rektorsområde Tätort Öster

Placering

Trelleborg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons