Jobbsafari är en del avschibsted logo

Skolbibliotekarie till Rosengårdsskolan

Skolbibliotekarie till Rosengårdsskolan

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 8 juni

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi skolbibliotekarie till Rosengårdsskolans skolbibliotek i världsklass! Som skolbibliotekarie på Rosengårdsskolan ansvarar du, tillsammans med biblioteksassistent, för att driva skolans bibliotek och utveckla dess pedagogiska verksamhet. Du behöver ha ett brett register av arbetsmetoder för att främja alla elevers läs- och kunskapsutveckling. Du ska även kunna arbeta pedagogiskt med medie-och informationskunnighet och digital kompetens. Det innebär bland annat undervisning i käll-och sökkritik.

Som skolbibliotekarie kommer du att arbeta läsfrämjande både på egen hand och i samarbete med skolans övriga pedagogiska personal. Det inkluderar exempelvis litteraturpresentationer, boksamtal och olika aktiviteter för att väcka och stärka elevernas läslust. Du förväntas också vara en aktiv del i hela skolans systematiska kvalitetsarbete med syfte att öka elevernas måluppfyllelse samt delta i skolans värdegrundsarbete.

I uppdraget ingår att stödja eleverna i deras arbete mot målen. Det gör du bland annat genom att arbeta aktivt med elevinflytande, att uppmärksamma de elever som är i behov av särskilt stöd och extra anpassningar eller exempelvis nyanlända elever. Det kan handla om att tillgodose behov av anpassade medier som talböcker, lättläst litteratur eller litteratur på modersmålet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i Biblioteks- och informationsvetenskap. Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av arbete i en liknande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ett skolbibliotek.

Du har god kunskap inom medie-och informationskunskap. Du kan arbeta självständigt och strukturerat samt har en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har god ledarskapsförmåga då du kommer att bedriva en stor del av din pedagogiska verksamhet i olika elevgrupper.

Som person är du flexibel, prestigelös och lösningsfokuserad, du har lätt för att anpassa dig utifrån situation och ser till att saker blir gjorda litet som stort. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroendegivande relationer med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Vidare arbetar du proaktivt och utvecklar självständigt ditt arbetssätt och metoder utifrån ditt uppdrag och för att nå dina mål.

Om arbetsplatsen

Rosengårdsskolan är en F-9-skola med cirka 550 elever i grundskola och grundsärskola och 90 medarbetare. Skolan ligger i området Herrgården på Rosengård. Det som är utmärkande för oss är en välkomnande och stöttande miljö där man kan utvecklas i sin profession i samarbete med kollegor och skolledning. Våra fokusområden det här läsåret är att öka elevernas läsförmåga och att arbeta med att öka pojkars måluppfyllelse. Tillsammans arbetar vi med ett gemensamt värdegrundsarbete som genomsyrar hela skolan. Vi har en tydlig struktur för vårt systematiska kvalitetetsarbete och våra framgångsfaktorer samlar vi i Rosengårdsmodellen som all personal arbetar utifrån.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Cecilia Larsson Ståhl

0733-905067

Dela jobbannonsen

Anmäl annons