Jobbsafari är en del avschibsted logo

Skolbibliotekarie, Rektorsområde Tätort Väster

Skolbibliotekarie, Rektorsområde Tätort Väster

Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Rektorsområde Tätort Väster · Trelleborg · Ansök senast 18 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

TRELLEBORG - EN SKOLKOMMUN ATT RÄKNA MED
Mellan slätten och havet bygger vi kunskap och skapar drömmar.

Arbetsplatsen
Räkna med kunskap och glädje på rektorsområde Tätort Väster.

Rektorsområde Tätort Väster består av Sjöviksskolan F-9, Kattebäckskolan F-6, Sjöviksskolans grundsärskola, Flaningens förskola och Centrala särskilda undervisningsgrupper.

Här finns ett rektorsområde med engagerad, kunnig och omtänksam personal och nyfikna barn och elever som behöver en passionerad skolbibliotekarie att räkna med!

Du välkomnas till ett härligt och drivet gäng där vi alltid hjälps åt för att hitta lösningar. Vi erbjuder en god arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter
Som skolbibliotekarie arbetar du i nära samverkan med lärare och annan pedagogisk personal inom rektorsområdet för att stärka elevernas läs- och kommunikationsförmåga, mediekunskap och lärande i stort. Du medverkar i planering, genomförande och utvärdering av den pedagogiska verksamheten på skolan utifrån din specifika bibliotekskompetens.

Tillsammans med rektor utarbetar och följer du upp skolans handlingsplan för skolbiblioteket. Du ansvarar för att bibliotekets mediebestånd hålls organiserat, aktuellt och relevant samt att låneverksamheten organiseras på ett bra sätt. Som skolbibliotekarie arbetar du för att stärka elevernas digitala kompetens med fokus på informationsfärdighet och förståelse för informationssökningsprocessen och sociala medier.

Du har en överblick över olika lärresurser och ger stöd till lärare och elever i deras litteratur- och medieanvändning. Du arbetar också i ett nätverk med kommunens övriga skolbibliotekarier för att utveckla skolbiblioteksverksamheten på skolorna i hela kommunen.

Vill du ha ett stimulerande och kul uppdrag ska du söka tjänsten omgående. Vi ser fram emot din ansökan med spänning.

Kvalifikationer
Du är utbildad med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar på bibliotek eller skolbibliotek. Du ska ha ett serviceinriktat arbetssätt, bra samarbetsförmåga, såväl som förmåga att arbeta självständigt. Du ska vara flexibel, kreativ, utvecklingsinriktad och driven.

Vill du precis som vi vara med och göra skillnad, så är du den vi letar efter!

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställning
100%

Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktperson
Andrea Roos, rektor 0410-73 48 09

http://www.trelleborg.se/facket

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2021-11-18 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Om du blir kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Rektorsområde Tätort Väster

Placering

Trelleborg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons