Jobbsafari är en del avschibsted logo

Skoladministratör till Tygelsjö rektorsområde/Pilbäckskolan

Skoladministratör till Tygelsjö rektorsområde/Pilbäckskolan

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 12 juni

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Skoladministratören utgör ett nära chefstöd till skolledningen inom områden som elev-, personal-, ekonomi-, informations- och myndighetsadministration. Du som skoladministratör är ansiktet utåt i skolans expedition och har många kontakter med exempelvis besökare, elever, föräldrar, kollegor och myndighetspersoner. Skoladministratören ansvarar för den interna servicen på skolan vilken som exempel inkluderar elev-, ekonomi- och HR-administration, betygsregistrering, diarieföring, bemanning- & vikariehantering.

Tjänsten är placerad på nuvarande Pilbäckskolan där ditt primära uppdrag kommer ligga. Du kommer även arbeta i nära samarbete med skoladministratören som finns på Tygelsjöskolan som blir din närmsta kollega. Tillsammans med den administrativa chefen tar ni fram gemensamma och effektiva arbetssätt för hela rektorsområdet. Administration i förekommande IT-system ingår i uppdraget. Som skoladministratör är du en nyckelperson för hela skolans verksamhet och viktig i det gemensamma arbetet för varje elevs bästa skola. Här blir du en självklar och viktig del i laget för gemensamt stöd.

Kvalifikationer

Du som söker har minst gymnasieutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har utbildning inom det administrativa området, gärna kopplat till ekonomi, IT, arbete i offentlig förvaltning eller juridik. För tjänsten krävs erfarenhet av administrativa uppgifter, gärna på skola eller i kommunal verksamhet. Du har god IT-vana och har lätt för att tillägna dig olika system. Du är flytande i svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i något eller några av våra vanligt förekommande IT-system som H-rutan (personal), Ekot (ekonomi), Extens (betyg och elevregistrering), Platina (diarieföring), Vikariebanken (vikariesystem) och Skola24 (schema).

För att trivas i rollen som skoladministratör på Tygelsjö rektorsområde/Pilbäckskolan är du som söker relationsskapande och ansvarsfull. Du hanterar varierande arbetsuppgifter, löser uppkomna frågor på ett självständigt och strukturerat sätt och är naturligt servicemedveten. Du är van vid att arbeta mot deadlines och är bekväm i skolmiljö.

Välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Pilbäckskolan ligger i det natursköna Tygelsjö ca 10 minuters väg med buss från Hyllie station. Tygelsjö är ett villaområde som består av ett äldre centrum med omgivande nybyggda områden. Pilbäckskolan är byggd 2013 och är en 4-9 skola med 540 elever. Skolans lärare är behöriga och våra elever har mycket hög gymnasiebehörighet. På Pilbäckskolan får du en trivsam arbetsmiljö, studiemotiverade elever och engagerade arbetskollegor. Enligt eleverna präglas skolan av stor trygghet och trivsel samt god gemenskap mellan lärare och elever. Från och med läsåret 2023/2024 slås Pilbäckskolan ihop med Tygelsjöskolan till ett rektorsområde. På Tygelsjöskolan går eleverna i F-3 där vår andra skoladministratör är stationerad. 

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6800 medarbetare och 35000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons