Jobbsafari är en del avschibsted logo

SKF växer och söker nu ytterligare Chief Accountants

SKF växer och söker nu ytterligare Chief Accountants

Randstad · Göteborg · Ansök senast 8 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Vårt Record to Report team i Göteborg växer och vi söker nu ytterligare Chief Accountants. Teamet består av 25 personer och ingår i vårt Financial Operation Center (FOC) i Göteborg. FOC North EMEA består av ytterligare tre team, Purchase to Pay, Order to Cash samt Central Controlling som ansvarar för redovisningen i Sverige, Danmark, Storbritannien, Nederländerna, Norge och Finland. Inom EMEA finns det totalt tre FOC (Göteborg, Poznan och Madrid) som alla arbetar med att uppfylla SKFs globala finansstrategi att harmonisera och optimera samtliga processer inom ekonomi och vara en modern och attraktiv arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer arbeta globalt tillsammans med andra Chief Accountants, Accountants och övriga funktioner på SKF. Vi har även ett nära samarbete med vår partner CAP Gemini, som utför vissa operativa arbetsuppgifter inom processen.

Vi erbjuder ett varierat jobb i en internationell miljö där du kommer mötas av spännande utmaningar och intressanta arbetsuppgifter. Du kommer få vara med på en resa i implementeringen av SKF Global Finance Operations och vara en del av ett engagerat och framgångsrikt team. Vi är ett stort team som vuxit mycket under det senaste året och är nu 25 kvalificerade ekonomer som ser fram emot att ta emot fler kollegor. 

Ansvarsområden

Som Chief Accountant kommer du att ansvara för redovisnings- och rapporteringsprocessen med månads- och årsbokslut samt upprättande av årsredovisning och rapporteringen för en eller flera legala enheter. Du kommer att vara huvudansvarig och sammanhållande i det arbetet. Du är också ansvarig för att koordinera den externa revisionen tillsammans med den lokala finance managern i företaget. Vidare kommer du även att ha en viktig roll i att utveckla och effektivisera processerna i enlighet med the SKF Strategy, så att vi arbetar enhetligt över alla länder. Här finns stora möjligheter att påverka och på ett nytänkande sätt effektivisera och samordna arbetsuppgifter. En Chief Accountant roll kan variera beroende på företagets storlek, vissa har mer transaktionella uppgifter än andra. 

Arbetstider

Tjänsten är en trygg tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har någon eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt många års erfarenhet av att självständigt ha arbetat med redovisning, gärna i ett globalt bolag med SSC/FOC organisation. Du är självgående och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper med expertis inom IFRS, Swedish GAAP, skattefrågor och liknande lokala regelverk (K3). Då vi är ett internationellt bolag är det viktigt att du är flytande i engelska i såväl tal som i skrift. Att du är processorienterad och är en van användare av olika affärssystem samt är vass i Excel ser vi som en självklarhet. Vi arbetar bland annat i SAP, vilket är meriterande om du kan, men det är inte ett krav.
   
Som person är du driven, flexibel och effektiv. Du är noggrann, strukturerad, har en analytisk förmåga och är inte rädd för att utmana ”the way of working” för att förbättra processerna. Du är en lösningsorienterad och prestigelös lagspelare som välkomnar förändringar. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer, då du i denna roll har många kontaktytor både inom och utanför organisationen. Du är van vid att arbeta självständigt samtidigt som du ingår i ett team och arbetar tätt tillsammans med dina kollegor i en internationell miljö.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SKF med Randstad Finance. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag , ansök därför så snart som möjligt. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

För vidare information kontakta våra ansvariga rekryteringskonsulter: 
Liza Dahlin, Rekryteringskonsult, e-mail: liza.dahlin@randstad.se
Sofia Hallberg, Business unit manager, e-mail: sofia.hallberg@randstad.se

Om företaget

SKF is the world leading supplier of products and solutions in the rolling bearing business. In addition, we are one of the leading players in seals, mechatronics, lubrications systems, and services which include technical support, maintenance services, condition monitoring and training. The inherent skills and competence of our around 40 000 employees help us fulfill our objective of creating more intelligent, sustainable and innovative customer solutions. SKF is a truly global company with the presence in more than 130 countries, serving an extensive range of industries and customers worldwide. 

SKF is establishing a Finance Operation Center organization supporting all SKF units globally. We have an exciting future ahead of us towards a clear Finance strategy road map. Finance will have a powerful role related to a lean efficient and digital environment, and we are aiming to be in the frontline of next generation Business Finance. 

The Finance Function at SKF in Gothenburg Sweden includes Order to Cash, Purchase to Pay, Record to Report and Central Controlling processes. Our Finance Operations Center will support several countries in North Europe.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons