Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sjöstridsskolan söker en chef till nautiska sektionen

Försvarsmakten · Karlskrona

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Sjöstridsskolan (SSS) stödjer de marina förbanden med utbildning, utveckling och förbandsträning. Vid utbildningsenheten bedrivs utbildning som omfattar grundläggande sjömansutbildning, grundläggandeofficersutbildning (officersprogrammet och specialistofficersutbildning) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal.

Nautiska sektionen utbildar sjömän och officerare inom området nautik, från grundläggande nivå upp till högskolenivå. Verksamheten bedrivs både genom teoretisk utbildning i klassrum och praktiska övningar i våra simulatorer och med våra båtar. Din arbetsplats och arbetsort är Karlskrona.

Nautiska sektionen ingår i Fartygsutbildningsavdelningen där även Sjösäkerhetssektionen, Skeppstekniska sektionen, Intendentursektionen, Skoldivisionen och Skonertdivisionen ingår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att leda ett arbetslag om 13 personer bestående av både militära och civila medarbetare. I arbetslaget ingår navigationslärare, schemaläggare, materielredogörare och drifttekniker.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
  • Leda arbetet med att planera, genomföra och utvärdera all utbildning på sektionen
  • Delta i de praktiska utbildningsmomenten som båtinstruktör och instruktör FRB
  • Samverka med Linnéuniversitetets Sjöfartshögskola i Kalmar
  • Samverka med SjöI och FM Redare i nautiska frågor
Kvalifikationer
  • Militär nautisk behörighet, lägst N5
  • Sjöofficer med flerårig tjänstgöring i nautisk befattning
  • Kunskap om aktuell lagstiftning och föreskrifter inom sjösäkerhet och nautik
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är strukturerad. Du har stor förmåga att se helheten men samtidigt är noga med detaljer och kan driva ditt arbete i mål. Du har tålamodet och engagemanget som krävs för att genomföra en hållbar utveckling inom främst egna arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga nätverk och förtroendefulla relationer. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar och kontaktpersone
För upplysningar om tjänsten kontaktar du:
C FuA, örlkn Patrik Ivarsson, 076-649 22 02

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Mikael Vinde
SACO S, Maria Blasek och Anette Levander
SECO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med tillträdesdatum enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Välkommen med Din ansökan senast 2021-01-31

Din ansökan ska innehålla CV, meritförteckning och personligt brev.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Karlskrona