SFHM söker Föremålsintendent (vikariat) till Flygvapenmuseum

FLYGVAPENMUSEUM · Linköping

·

Ansök senast 18 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Statens försvarshistoriska museer (SFHM)

SFHM är en statlig myndighet under Kulturdepartementet som har till uppgift att sprida kunskapen om det svenska försvaret genom tiderna och om försvarets roll i samhällsutvecklingen. I SFHM ingår Flygvapenmuseum, Armémuseum, staben för Utveckling och stöd samt Försvarets traditionsnämnd. Verksamheten är i huvudsak lokaliserad till Stockholm och Linköping och har ca 75 anställda. För mer information om myndigheten: www.sfhm.se.


Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum är ett modernt teknik- och kulturhistoriskt museum som speglar det svenska militärflygets utveckling från pionjärtid fram till i dag. Museets ansvar omfattar bevarande, förmedling och kunskapsuppbyggnad om det svenska militärflyget. På Flygvapenmuseum arbetar omkring 30 personer plus timanställd personal. För ytterligare information besök gärna www.flygvapenmuseum.se.

Samlingsenheten arbetar under kommande år med en omfattande satsning på inventering, registrering och digitalisering av museisamlingarna samt iordningsställande av museets magasin.


Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med vård och underhåll av Flygvapenmuseum föremålssamling. Till dina arbetsuppgifter hör uppordning, inventering, registrering och fotografering av föremål, samt att svara på frågor om samlingarna både internt och externt. Att handlägga ärenden enligt myndighetens praxis är en naturlig del av ditt arbete. Att medverka i planering och genomförande av insatser och projekt i magasin och utställningslokaler ingår också i arbetsuppgifterna.


Kunskaper och erfarenheter

Du ska ha akademisk examen med inriktning på museiämnen eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ett par års erfarenhet inom samlingsförvaltning och föremålsvård är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med föremålsdatabaser, särskilt Primus, är meriterande. Kunskaper om svenska flygvapnet och militärhistoria är meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. B-körkort är ett krav, truckkort är meriterande.


Personliga egenskaper

Arbetet förutsätter att Du som person är ordningsam, ansvarsfull och att du har god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du arbetar strukturerat, är van att ta egna initiativ, är uthållig och kan hjälpa till där det behövs. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande då tunga lyft kan förekomma.


Anställningsform och tillträde

Anställning är ett vikariat om 2 år. Omfattning heltid.

Anställningen tillsätts senast 1 januari 2021 eller efter överenskommelse.


Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan till jobb@sfhm.se, märkt dnr. 310-2.3.9/20, senast den 18/11 2020. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv.


SFHM strävar efter att ha en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning inom personuppgiftsområdet. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Du kan läsa mer här http://www.sfhm.se/om-oss/personuppgifter/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FLYGVAPENMUSEUM

Placering

Linköping

Kontaktperson

Statens Försvarshistoriska Museer

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Dnr 310-2.3.9/20 i din ansökan