Jobbsafari är en del avschibsted logo

Setterwalls Advokatbyrå söker biträdande jurist inom Energy

Setterwalls Advokatbyrå söker biträdande jurist inom Energy

Jurek Rekrytering & Bemanning AB · Malmö · Ansök senast 4 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i vår specialistgrupp inom branschområdet energi & råvaror som regelbundet biträder svenska och internationella företag, statliga myndigheter, banker och investeringsfonder inom energi- och råvarusektorn. Vi ger rådgivning i såväl den löpande verksamheten som vid investeringar, tillstånds- och prospekteringsprocesser, förvärv och finansieringar. I rollen som biträdande jurist kommer du att vara en del av komplexa och betydelsefulla projekt som driver utvecklingen av vårt energisystem framåt. Du kommer bland annat att arbeta med:
  • Projekt för uppförandet av vindkraft- och solcellsparker från projekteringsfas till finansiering och senare försäljning, energiförsörjningsavtal, anslutningsavtal, frågor inom energilagring, överföringsregimer, EV-laddningsstrukturer m.m.
  • Frågor kopplade till elmarknaden avseende elleveransavtal, elsäkerhet, eldistribution, nättariffer, nätkoncessionshavarens intäkter samt handel med elcertifikat, utsläppsrätter och andra relaterade finansiella instrument.
  • Regulatoriska ärenden inom andra näringar som involverar allt från vattenrättsliga prövningar till frågor kopplade till mineralrättigheter och andra naturresurser.
Du kommer att ingå i ett team av ytterligare fyra biträdande jurister och en delägare som också är din närmsta chef. Teamet består av både seniora och juniora biträdande jurister och du kommer därför att få möjlighet att handleda yngre kollegor. Gruppen har även ett nära samarbete med andra verksamhetsgrupper som du kommer att arbeta tillsammans med.

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk juristexamen och minst fyra års erfarenhet som biträdande jurist eller bolagsjurist. Du har ett stort intresse för energifrågor och brinner för att göra affärer. Det är meriterande om du har arbetat med frågor kopplade till energi- och råvarusektorn samt om du har erfarenhet inom M&A. Mot bakgrund av att du kommer att arbeta mycket i internationella projekt krävs det att du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Som person är du engagerad och motiveras av att hitta lösningar och leverera ett högkvalitativt resultat. Stort eget ansvar och frihet att ta egna initiativ är något du trivs med, samtidigt som du har en utpräglad teamkänsla. Vi arbetar ofta i team och värdesätter därför social förmåga och laganda hos våra medarbetare. Du är noggrann och du uppskattar utmaningen att arbeta med komplexa frågeställningar där kraven på kvalitet är högt satta. Du är en prestigelös och flexibel person som tycker om att arbeta både strategiskt och operativt. Du uppskattar även att handleda yngre kollegor och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

Vad erbjuder vi dig?

Du kommer till en framåtlutad och växande verksamhet bestående av ambitiösa kollegor och några av landets främsta jurister där du ges ett stort eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Du blir en del av en specialistgrupp med marknadsledande spetskompetens där du får arbeta i innovativa och banbrytande transaktioner inom både förnybar och konventionell energi.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Setterwalls Advokatbyrå med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email linn.marthinussen@jurek.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Placering

Malmö

Kontaktperson

linn Marthinussen

linn.marthinussen@jurek.se08-525 01 800

Dela jobbannonsen

Anmäl annons