Jobbsafari är en del avschibsted logo

Servicetekniker

Deutsche Windtechnik · Sandviken · Ansök senast 20 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Deutsche Windtechnik är Europas största fristående serviceföretag inom vindkraft. Bolaget har ca 8600 vindkraftverk under kontrakt och över 2100 anställda i ett flertal europeiska länder samt USA och Taiwan.

Du kommer vara en viktig tillgång i teamet där du kommer kunna vara med och påverka och utveckla verksamheten. Vår största tillgång är vår engagerade personal och vårt fokus på trivsel och arbetsglädje. Vi på Deutsche Windtechnik söker kompetenta medarbetare med rätt inställning till arbete och som precis som vi har fokus på arbetsglädje, enkelhet, långsiktighet, flexibilitet och gör det lilla extra för att lyckas.

Vindkraftsteknikern som är stationerad på land kommer att ansvara för rutinartat förebyggande underhåll på vindturbinernas mekaniska, elektrisk, hydraul- och växellådssystem. Även oplanerat underhåll, akuta driftstopp och byten av större komponenter (växellådor, generatorer osv.) är viktiga ansvarsområden. Vindkraftsteknikern ska kunna arbeta självständigt och i grupp och där ansvara för att identifiera tekniska fel/incidenter på egen hand och vara styrande i lösningsprocessen. Vi strävar efter att hålla högsta standard för den personliga säkerheten och värdesätter därmed goda kunskaper om kvalitet samt hälsa, säkerhet och miljö.

Din Profil

Du har lägst en gymnasieutbildning med teknisk, elektrisk inriktning, men gärna en eftergymnasial teknisk utbildning med inriktning mot vindkraft och el.

Annan eftergymnasial utbildning inom el, hydraulik eller mekanik kan ses som meriterande.

Vi ser även att du har några års arbetslivserfarenhet inom vindkraft, el, mekanik eller hydraulik.

Du har erfarenhet och är bekväm med att arbeta på höga höjder. Att du tidigare jobbat med vindkraft värdesätter vi, helst med fabrikat såsom Vestas, Siemens och Enercon.

God datorvana och körkort är ett krav i tjänsten likaså att du kan kommunicera på både svenska och engelska.

Som person är du initiativrik och kundfokuserad med en hög servicekänsla. Vi tror att du har ett genuint tekniskt intresse, gillar att lära dig nya saker och att självständigt lösa problem. Vidare är du ansvarsfull, noggrann och har ett högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker en målinriktad och driven person som gillar att jobba som tekniker med känsla för service, samarbete och som värderar kvalitet samt ordning och reda högt.

Känner du att du är noggrann, klarar av att arbeta i ett stundtals högt tempo samt besitter kunskaper från ett likvärdigt arbete då är det dig vi söker.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att utföra förbättringsåtgärder och modifieringar samt delta i beredskap och jour verksamhet.

Du kommer utföra service och underhåll samt reparationer på El, Mek, Hyd & Styrsystem

Du får chans att använda dina kunskaper inom el, mekanik och hydraulik där du självständigt och med din kollega löser problem på plats för att säkerställa hög driftsäkerhet och ge utmärkt service till våra kunder.

Du säkerställer att arbetet på plats alltid utförs med säkerhet som högsta prioritet. Vid elarbeten arbetar vi efter svensk el standard (SS 50110-1).

Du ansvarar för rapportering och dokumentation av ditt arbete.

Du utgår från vårt lager i Järbo. Resor ingår i arbetet.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Deutsche Windtechnik

Placering

Sandviken

Dela jobbannonsen

Anmäl annons