Jobbsafari är en del avschibsted logo

Servicetekniker inom brand och säkerhet, Karlstad

Siemens · Karlstad · Ansök senast 1 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Siemens är på resan mot framtiden - vill du hänga med och samtidigt få utveckling inom marknadens senaste tekniska tjänster och lösningar?
Visste du att en genomsnittlig svensk spenderar 90% av sin tid inomhus - på arbetet, i skolan, bilen, hemmet? Är det då inte viktigt att rummet du sitter i har behaglig temperatur? Att du ska känna dig trygg och att endast behöriga ska komma in? Att brandlarmet fungerar om olyckan skulle vara framme? Men också att den byggnaden du befinner dig gör så lite avtryck på miljön som möjligt. Detta är något vårt team jobbar dagligen med, att göra fastigheter och vår jord mer hållbar genom Siemens innovativa systemlösningar och tjänster.

Vi söker servicetekniker inom brand och säkerhet till vårt kontor i Karlstad.

Utmaningen
I rollen som servicetekniker inom brand och säkerhet hos oss jobbar du ute hos våra kunder med felsökning och driftsättning av både befintliga och nya anläggningar. Främst kommer du arbeta med brandlarm men också inbrottslarm, passerkontroll, släcksystem och CCTV. Dagarna är varierande där du ena dagen är ute på ett akut serviceärende och felsöker ett brandlarm som inte fungerar. Medan andra dagar flyter allt på enligt ditt schema med planerat underhåll av systemen ute hos våra kunder. Du är den mest kunniga på våra system och när du märker att systemet behöver uppdateras ger du konsultation till kunden om vad som kan erbjudas för att utveckla anläggningar med de nya tekniska lösningarna.
I rollen jobbar du mycket självständigt ute hos våra kunder men du ska aldrig känna dig ensam och dina kollegor finns ett samtal bort om du behöver deras hjälp och stöttning. Som ny hos oss välkomnas du med ett ordentligt introduktionsprogram med utbildning, mentorskap och vägledning.
För att trivas i rollen är du en person som gillar att ta eget ansvar, trivs med kundkontakt och att skapa relationer. Du känner ett genuint intresse för att leverera god service och att hjälpa kunderna utvecklas inom den senaste tekniken/tjänsterna. Förmåga att planera och prioritera är viktigt utifrån att tempot kan vara högt, din närmsta ledare kommer vara till god hjälp där och stötta dig när du räcker ut en hand.
Du gillar teknik och får gärna ha en bakgrund inom teleteknik/el med några års erfarenhet men du kan även komma direkt från skolan. Du har kompetens inom brandlarm men har du erfarenhet inom säkerhetssystem (inbrott, passersystem, CCTV, m.m.) är det meriterande. Goda IT/datakunskaper, kunskaper i konfigurering och/eller erfarenhet från arbete med nätverk är önskvärt. Körkort behövs i tjänsten likaså att du kan kommunicera på både svenska och engelska samt. Då vi arbetar inom säkerhetsbranschen begär vi utdrag från Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister.
Följ med på vår fortsatta resa in i framtiden! #We create environments that care

Om Siemens
Tillsammans är vi ca 350 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb och senast den 3 Januari 2021. Vi gör löpande urval och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Johan Carlzon Fisk på +46 547756157 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Lotta Lehmusvuori mail: lotta.lehmusvuori@siemens.com
För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com
I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Siemens

Placering

Karlstad

Dela jobbannonsen

Anmäl annons