Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior Redovisningsekonom

Crane AB · Stockholm · Ansök senast 21 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om bolaget:
Papper, tryck och teknik. Det är de tre pelarna som definierar Crane Currency och även de grundläggande byggstenarna i de mest funktionella, säkraste och vackraste sedlarna. Vi är den största, privatägda, kompletta sedeltillverkaren i världen, och med en kultur som andas innovation och förmåga till produktutveckling har vi vunnit internationellt erkännande. Det är inte förvånande att mer än 50 centralbanker världen runt litar på oss och på våra tekniklösningar i världsklass. Idag, och under de kommande åren, är vi fast beslutna att stanna som branschledande och det gör vi genom vårt program för forskning, design och utveckling.

Crane Currency AB ägs av amerikanska Crane Co och är ett bolag med över 250-års historik.

För att läsa mer om företaget kika på www.cranecurrency.com

Om tjänsten:
I rollen som senior Redovisningsekonom kommer du att ansvara för delar av bolagets redovisning tillsammans med övriga kollegor på ekonomiavdelning. Du rapporterar du till företagets Finance Manager som du även stöttar i olika typer av frågor.
  • Arbetsuppgifterna består bl.a. av att:
  • Stämma av svensk och utländsk redovisning
  • Genomföra delar av månads-, kvartals- och årsbokslut och behjälplig med årsredovisning och deklarationer
  • Ansvara för rapportering och register gällande leasing, investeringar, agenturer, reserver, SCB statistik, Compliance och övriga ad hoc-frågor
  • Arbeta med cash reports, forecasts och revisorns frågeställningar
  • Analysera resultat och upprätta rapporter
  • Samarbeta i utvecklingsfrågor gällande processer, intern kontroll och struktur
  • Ansvara för vissa SOX kontroller
  • Projektleda team med olika intressenter
Kontoret är beläget i Tumba därifrån den svenska verksamheten bedrivs.

Om dig
För att passa i rollen söker vi dig som har en högskoleutbildning inom redovisning/revision samt några års relevant arbetslivserfarenhet från liknande tjänst. Du bör vara bokslutssjälvständig samt van vid analys, rapportering och erfarenhet av att samarbeta med revisorer. Det är en fördel med erfarenhet av SOX regelverk samt vana från ERP- och BI-system. Idag används IFS samt Hyperion.

Som person ser vi gärna att du tar arbete och prestation på allvar och prioriterar för att uppnå mål. Du har en vilja att utvecklas och drivs av att förbättra och hitta lösningar. På bolaget genomsyrar en teamanda och man delar med sig av information och expertis och stöttar varandra för att uppnå mål. En god förmåga att kommunicera och samarbeta är därför viktigt.

Engelska används dagligen därav är goda kunskaper ett krav.

Rekryteringsprocessen
I den här rekryteringen samarbetar Crane Currency med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail med hänvisning till GDPR, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor.

Då Crane Currency är ett bolag med hög säkerhet behöver du vara beredd på en obligatorisk flerstegsprocess om du går vidare och den ser ut enligt följande:
  • Telefonintervju med kund (Redovisningschef)
  • Utdrag ur belastningsregistret
  • Webbaserat test
  • Intervju på Cranes kontor med ekonomichef och HR
  • Intervju nr 2 på plats med Ekonomidirektör och CFO

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Crane AB

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons