Jobbsafari är en del avschibsted logo

senior qc scientist

Randstad · Lund · Ansök senast 14 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Kom och bli en del av Genovis, ett expansivt bioteknikföretag fokuserat på enzymatiska lösningar. Hos oss är kreativitet och tydligt kundfokus i centrum för vår verksamhet. Här får du dagligen, i nära samarbete med dina kompetenta kollegor, bidra med din specialistkompetens i en stimulerande miljö. Du kommer spela en avgörande och viktig roll under våra produktutvecklingsprojekt där ditt ansvar bland annat kommer vara att bevaka så att produktkandidaterna analyseras och utvärderas för att säkerställa hög kvalitet. I rollen ligger även att ansvara för stabilitetsuppföljning av produkter under utvecklig samt av befintliga produkter.  Arbetet kommer till viss del bestå av rutinanalyser, såsom att utföra, granska och utvärdera frisläppningsanalyser och in process controls av Genovis enzymportfölj och innefattar även att uppdatera och förbättra aktuella QC-metoder. Du arbetar med vanliga tekniker som exempelvis SDS-PAGE, spektrofotometri och kromatografi. Målsättningen med tjänsten är att på ett noggrant och effektivt sätt säkerställa att utvecklingen av Genovis produkter följer plan samt säkerställa en god kvalité av Genovis samtliga produkter som kommer ut på marknaden.

Genovis är ett börsnoterat bolag med en platt och dynamisk organisation som ger medarbetarna ansvar och förtroende att arbeta självständigt och uppmuntrar till egna initiativ och idéer. Du ingår i produktionsteamet tillsammans med 6 personer och rapporterar till VP Production. Tjänsten är placerad i Lund, med flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån 1-2 dagar i veckan. Bolaget befinner sig i en spännande fas där inflyttning till nybyggda lokaler nära tågstationen i Stationsstaden i Kävlinge sker under andra halvan av 2023. Här kommer finnas stor möjlighet till inflytande på utformning av laboratorier. 

Vi ser fram emot att få veta mer om dig! Du ansöker på www.randstad.se senast 2022-12-14, men intervjuer kommer att ske löpande så tjänsten kan tillsättas tidigare. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta senior rekryteringskonsult Emelie Lanner på emelie.lanner@randstad.se eller 072-9733382.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bli att:
  • Medverka både med kunskap och genom praktiskt arbete under utvecklingsprocesser.
  •  Kvalitetstesta Genovis produkter i utveckling, in process control och releasetestning.
  •  Utvärdera och dokumentera resultat enligt riktlinjer. 
  •  Vara ansvarig för stabilitetstester och stabilitetsdatabasen.
  •  Upprättande av produktspecifika dokument såsom produktspecifikationer och analyscertifikat
  •  Arbeta med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer

Vi tror att du har flera års erfarenhet från arbete i QC-miljö med metodutveckling av proteinanalys och gärna kunskap om en rad olika analysmetoder. För att vara framgångsrik i rollen behöver du även ha följande erfarenheter och kompetens med dig: 

  • Eftergymnasial utbildning såsom exempelvis civilingenjör alternativt likvärdig utbildning inom biokemi, bioteknik, proteinkemi eller närliggande område.
  •  Några års erfarenhet av labbarbete i kvalitetskontrollmiljö inom industrin. 
  •  Erfarenhet av att arbeta med olika typer av analytiska tekniker, helst HPLC.
  •  Kunskaper i att utvärdera och granska QC-analyser. 
  •  Kunskap i att upprätta och författa QC-metoder.
  •  Flytande engelska i tal och skrift.
Har du dessutom erfarenhet av LC-MS, produktutveckling och tvärfunktionellt projektarbete är det meriterande. Utöver det är goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift, meriterande. 

Som person är du strukturerad och har därför förmågan att planera ditt arbete effektivt och vara flexibel och anpassa dig efter omständigheterna. Du är ansvarsfull, prestigelös och du drar lärdom av erfarenheter och av feedback från omgivningen och är inte rädd för att ta egna initiativ. Din analytiska förmåga värdesätter vi högt. 

Om företaget

Genovis AB är ett bioteknikföretag fokuserat på enzymatiska lösningar för att möta behoven från biopharmaindustrin. Vi utvecklar, tillverkar och säljer enzymer, kallade SmartEnzymes™ som används i analytiska arbetsflöden för att studera biologiska läkemedel såsom monoklonala antikroppar, ADC, Fc-fusionsproteiner och biosimilars. SmartEnzymes används av läkemedelstillverkare och utvecklare av biologiska läkemedel över hela världen. Vår nuvarande portfölj består av 22 enzymer i olika produktformat och de är alla utvecklade, tillverkade och kvalitetstestade på moderbolaget i Lund. Genovis huvudkontor i Lund, där alla centrala funktioner verkar, omfattar totalt 29 anställda. Dotterbolaget Genovis Inc, är verksamt i USA med 8 anställda. Koncernen har ett kreativt fokus och utvecklar nya unika produkter som har ett högt värde för kunden. Produkterna riktar sig främst till kunder som arbetar i upptäcktsfas, preklinisk utveckling eller inom diagnostik. En central del i Genovis tillväxtstrategi är att fortsätta lansera innovativa produkter i takt med att kundbasen växer och breddas. För mer information om Genovis, besök vår hemsida.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Lund

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons