Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior Projektledare till Midroc Project Management AB I Göteborg

Senior Projektledare till Midroc Project Management AB I Göteborg

Midroc Project Management AB · Göteborg · Ansök senast 26 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Till vår uppdragsgivare, Midroc Project Management, söker vi en erfaren och affärsinriktad Projektledare som både kan driva tekniska projekt samt bidra med lösningar på problem inom främst energi- och den kemitekniska processindustrin. Du erbjuds ett ansvarsfullt och stimulerande arbete med stora utvecklingsmöjligheter och blir placerad på företagets kontor i Göteborg. Arbetsuppgifterna kan medföra resande till kunder i Sverige. Tjänsten är tillsvidare på heltid och tillträde kan ske omgående eller efter överenskommelse.

Huvudsakliga ansvarsområden som Projektledare:

Bolagets huvudsakliga verksamhet är att erbjuda projekt- och specialistkompetens för sina kunder inom industri, energi och samhällsbyggnad. Som Projektledare med processbakgrund blir du en viktig del i företagets multidiciplinära team där du kommer arbeta i nära samarbete med projektmedlemmar, interna chefer och företagets kunder inom främst energi- och processinindustrin. Din viktigaste uppgift är att leda projekt hos våra kunder inom energi- och processindustri. Du ansvarar för alla aktiviteter inom ditt specialistområde, från projektstart till projektavslut. I din roll som projektledare ingår även ansvar för HSE, kvalitet, tid och kostnad för projektet.

Du leder och styr mot projektmålet och har ansvar för kontakter med kunden och leverantörerna. Du rapporterar till Enhetschef – Projekt & Teknik samt till dina projekts styrgrupper.

Rollen innehåller ansvar för projektets alla faser såsom:

  • Budget – planerings- och anbudsfas
  • Förstudie och resurs- och tidsplanering
  • Konstruktions- och inköpsfas
  • Dimensionering av processystem och eventuell förtillverkningsfas
  • Konstruktions- och monteringsfas
  • Överlämnandefas
  • Rapportering och uppföljning

Vem är du?

  • Vi söker dig som prestigelöst och affärsmässigt vill bidra till att utveckla och effektivt leda kemitekniska projekt inom energi- och processindustrin.
  • Du är en strukturerad och ordningsam projektledare som kan hantera oförutsedda händelser, beslut och dagliga förändringar med ett stort lugn och god situationskontroll.
  • Som person är du trygg i dig själv, nyfiken och kreativ och du håller dig löpande uppdaterad om det senaste inom processteknik och projektledning.
  • Du vågar ta beslut, är duktig på att entusiasmera och skapar vinnande projektlag där alla tar sitt ansvar för att nå projektmålen samt företagets långsiktiga mål. Och när det behövs är du projektledaren som kan hjälpa till på plats med lösningar.
  • Du är en inlyssnande, kommunikativ lagspelare och konstruktivt lösningsorienterad projektledare som också vill utveckla enheten och dina medarbetare som är i början av sin karriär.
  • Du behåller alltid ett gott humör oavsett arbetssituation.

Dina kvalifikationer:

  • Vi ser gärna att du har en bakgrund som projektledande processingenjör eller liknande befattning inom energi- och processindustrin. Kommer du från konsultsidan som projektledare är det meriterande.
  • Du har en kemiteknisk ingenjörsutbildning på högskolenivå i botten och meriterande är dokumenterad kunskap och erfarenhet av processdesign inom energi- och processindustrin.
  • Under ditt arbetsliv har du skaffat dig goda kunskaper och erfarenheter inom framgångsrikt ledarskap och projektledning samt arbetat med olika typer av projektverktyg.
  • Du har arbetat framgångsrikt i många år inom befattningar som projektledare eller processingenjör vilket du också kan styrka med goda referenser hos både kunder, leverantörer och tidigare projektmedarbetare.
  • Du har en kommersiell teknisk bakgrund, kan budgetera och planera samt skaffat dig god förhandlingsvana och kunskaper inom kontraktsjuridik.
  • Du ska kunna uttrycka dig i skrift och tal på engelska och svenska.
  • Körkort är ett krav.

Vad kan Midroc Project Management erbjuda dig?

Du kommer till en företagsgrupp som är i ett tillväxtskede och som strävar efter att utveckla sin projektförmåga och sitt unika värdeerbjudande. Kulturen präglas av samarbete, hög servicenivå, entreprenörskap och lojala medarbetare som trivs med sitt arbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg. Rollen innehåller även en del nationella tjänsteresor. Marknadsmässiga lönevillkor med personalförmåner ingår

Om Midroc Project Management AB

Midroc Project Management är ett konsultföretag som utvecklar och utför projekt för industri-, energi- och samhällsbyggnad, både i Sverige och i utlandet. Företaget strävar att leverera kompetens för ett hållbart byggande. Ett hållbart byggande innebär för Midroc Socialt hållbart, Ekonomiskt hållbart och Ekologiskt hållbart. Bolaget har ca 120 anställda medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg, Lysekil, Stenungsund och Avesta. Midroc Project Management AB ingår i Midroc Europe som 2020 blev utsedda av Universum till Sveriges bästa arbetsgivare. läs mer på www.midroc.se

Midroc Project Management är en del av Midroc Europe AB

Midroc Project Management ingår i Midroc Europe AB som är en heltäckande koncern vars verksamhet är uppdelad i olika Midroc-företag som driver olika affärsområden såsom Bostäder & Lokaler, Bygg-, Fastighets- och Markutveckling, El, Kraft och Energi, Industri och Underhåll, Infrastruktur samt Teknik och Mekanik. Företagens mål som strategisk partner är att stärka kundens konkurrenskraft och leverera nytänkande och hållbara lösningar som bidrar till en bättre framtid för alla. Midroc Europe AB sysselsätter 4 200 medarbetare i 16 rörelsedrivande bolag som tillsammans omsätter 11,4 miljarder kronor. Läs mer om de olika Midroc-företagen och affärsområdena på www.midroc.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Midroc Project Management AB

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Vega Hr AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons