Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior Projektkommunikatör - Vattenfall Eldistribution AB

Senior Projektkommunikatör - Vattenfall Eldistribution AB

Huvudkontor · Solna · Ansök senast 21 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution AB är Vattenfalls svenska elnätsverksamhet. Vårt uppdrag som elnätsbolag är samhällskritiskt för ett väl fungerande samhälle och näringsliv vilket innebär att vi ser en god kommunikation med kunder och omvärld som avgörande för att nå Vattenfalls högt ställda mål; att kunna leva fossilfritt inom en generation.

Nu söker vi en Senior projektkommunikatör som kan driva och hålla ihop kommunikationen i några av våra olika projekt. Du ansvarar för att samordna och driva kommunikationen operativt utifrån fastställd kommunikationsplan. Projekten kan vara olika kund- och samarbetsprojekt, ofta kring om- eller nybyggnationer. Projekten varierar i omfattning och inkluderar marknadskommunikation, intressentdialoger, press och media, pr, internkommunikation, web och sociala medier.

Du kommer att

  • Driva och ansvara för kommunikationsarbetet i projekt, både i interna och kundprojekt
  • Ha kontakter med externa leverantörer och kunder
  • Skriva texter internt och externt bruk
  • Ta fram och implementera en PR-plan och aktiviteter
  • Kvalitetssäkra allt kommunikationsmaterial och få sign-off
  • Säkerställa samordning med övriga kommunikationsaktiviteter.

Du tillhör kommunikationsavdelningen och rapporterar till kommunikationschefen på Eldistribution, men kommer också att ingå i projektorganisationen.

Vi söker dig som har

  • Relevant akademisk universitets-/högskoleexamen och har minst 5 års erfarenhet av liknande arbete på en kommunikationsavdelning
  • Flera års erfarenhet av arbete inom kommunikation där du haft självständigt ansvar för områden som kampanjarbete, kommunikation/pr, kundkommunikation och internkommunikation
  • Erfarenhet av arbeta med kommunikation i projekt inom energibranschen eller liknande, exempelvis inom infrastruktur eller samhällsbyggnad.
  • Vi ser gärna att du tidigare arbetat med kommunikation i tillståndsprocesser och haft intressentdialoger.
  • Mycket hög språklig nivå i svenska och engelska
  • God förmåga att bygga nätverk och samarbeta
  • Tydlig, positiv och engagerande i ditt sätt att kommunicera.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet kräver en självgående kommunikatör med god språkkänsla, duktig skribent och goda projektledaregenskaper. Du är van att arbeta proaktivt och navigera i komplexa organisationer.

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information

Rekryterande chef: Eva Feldt, tel: +46-70-2489014

Rekryterare: Johan Macdonald, tel: +46-73-0852763

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Stockholm(Solna), Trollhättan eller Luleå

Sista ansökningsdag: 21 augusti 2022

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Huvudkontor

Placering

Solna

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons