Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior MKB-konsult/uppdragsledare

Ramboll Sverige AB, Stockholm · Stockholm · Ansök senast 15 aug. (4 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ramboll har lanserat en ny strategi för 2022-2025 - “The Partner for Sustainable Change” - och söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bidra till ett hållbart samhälle.

Vi söker dig som är nyfiken på hur vi på Ramboll arbetar med miljö och hållbarhet, vill utvecklas med oss och vill vara med och göra skillnad. Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang i miljöfrågor och hållbar utveckling i samhällsbyggnadsprojekt. Du har erfarenhet av att arbeta och leda miljö- och hållbarhetsfrågor, miljöbedömningar, miljökonsekvensbeskrivningar, MKB.

Du kommer att tillhöra Impact Assessment i Stockholm

Som vår nya seniorkonsult/uppdragsledare kommer du att vara en del av vår globala satsning på MKB och ekologiska tjänster. Du kommer att vara med och hjälpa våra kunder med projekt i olika utredningsfaser från planering i tidiga strategiska utredningar, till projektering och genomförande. Vi arbetar i både stora och små projekt med varierad komplexitet och våra kunder finns både inom privat och offentlig sektor. Vi arbetar med projekt över hela landet och har ett tätt samarbete med andra kontor och enheter inom Ramboll. Det finns, då Ramboll är ett stort globalt företag, möjlighet att även arbeta med kollegor och kunder internationellt. Våra nuvarande projekt genomförs inom bland annat vindkraft, tillstånd för miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet, infrastrukturplanering och genomförande samt kommunala planer. Som miljökonsult i vårt team i Stockholm är din bas vårt kontor på Krukmakargatan på Södermalm. Det är möjligt att variera din vardag med att delvis arbeta hemifrån.

Nu söker vi seniorkonsult/uppdragsledare inom MKB och hållbarhet

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda och samordna miljöbedömning och MKB i till exempel projekt som rör vattenverksamhet, miljöfarlig verksamhet, infrastrukturplaner och/eller kommunala planer
 • Driva miljö- och hållbarhetsfrågor i större infraprojekt
 • Leda och samordna miljörelaterade utredningar i stora projekt
 • Föra dialog och kommunicera med kunder, myndigheter och andra intressenter
 • Bidra med din expertis och erfarenhet och dela med dig till juniora kollegor
 • Bidra till utveckling av metoder för hållbarhet i uppdrag
 • Bidra till teamets och Rambolls samarbete och utveckling

För att trivas i rollen och bidra i vårt arbete tror vi att du har:

 • Masterexamen inom miljöområdet som miljövetare, biolog, civilingenjör eller har annan likvärdig utbildning
 • Flerårig erfarenhet av uppdragsledning och/eller samordning av miljö- och hållbarhetsfrågor i miljöbedömning och MKB eller andra miljörelaterade områden, som konsult, på myndighet eller företag.
 • Engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågornas roll i samhällsutvecklingen
 • Stimuleras av att arbeta med andra personer och kompetenser i team, och förmåga att bygga förtroendeingivande relationer
 • God kommunikativ förmåga såväl i skrift som muntligt på svenska och engelska

Välkommen till Rambolls affärsområde Environment & Health

Ramboll utvecklar innovativa och forskningsbaserade lösningar som bidrar till ett bättre klimat genom att minska föroreningar och återställa naturliga miljöer. Vi är ett av världens ledande konsultföretag inom miljö och våra experter hanterar kundernas mest utmanande miljöfrågor.

Ramboll i Sverige

Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Hos oss kan du bidra med innovativa och hållbara lösningar till nytta för människa, natur och samhälle. Ramboll har som ambition att vara marknadsledande inom hållbarhet. Vår gemensamma drivkraft är att bidra till en hållbar samhällsutveckling genom konkreta lösningar både för det tekniska genomförandet och för att nå önskade hållbarhetsresultat som ger både affärsnytta, verksamhetsutveckling och samhällsnytta.

Låt oss veta mer om dig

Bifoga ditt CV och ett personligt brev, vi ser fram emot att höra från dig!

Sista ansökningsdag: 2022-08-15

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ramboll Sverige AB, Stockholm

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Ramboll Sweden AB

Dela jobbannonsen