Senior Maskinkonstruktör till Rottne Industri

Senior Maskinkonstruktör till Rottne Industri

Head Consulting Group Sweden AB · Växjö · Ansök senast 11 aug. (18 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Rottne Industri AB är en av de ledande tillverkarna av moderna skogsmaskiner. Företaget omsätter ca 650 miljoner och har ca 220 anställda vid fabriker i Rottne, Lenhovda och Stensele. Hälften av vår produktion går på export till stora delar av Europa och Nordamerika. Rottne Industri är ett svenskägt företag med all produktion inom Sveriges gränser. Med ambition att växa står vi väl rustade inför framtiden tack vare engagerad personal och ett av världens bästa skogsmaskinprogram.  Huvudkontoret ligger i natursköna Rottne, 2 mil från Växjö. 

Läs mer på www.rottne.com 

Annonsen kommer att ligga uppe under semesterveckorna och intervjuer påbörjas under augusti. Vi ber om förståelse för att vi inte kommer att ha möjlighet att besvara några frågor under semesterperioden och önskar dig en skön sommar.Är du redo att som Senior Maskinkonstruktör förstärka vår utvecklingsavdelning?

 

Ditt arbete som Maskinkonstruktör 
Dina arbetsuppgifter som Senior Maskinkonstruktör blir att utveckla konstruktioner och system med omfattande innehåll till våra skogsmaskiner. I ditt arbete med produktutveckling kommer du att ha ett nära samarbete med kollegor på utvecklingsavdelningen och mycket kontakt med våra underleverantörer och vår produktionsavdelning. Säkerheten för maskinförarna är högt prioriterad för oss på Rottne Industri, varför ditt arbete med Functional Safety, CE-certifiering och maskinsäkerhet kommer att vara av central betydelse.

Din profil  

Vi förväntar oss att du är utbildad maskiningenjör alternativt har en examen inom maskinteknik eller liknande. Vi arbetar i Solid Works och erfarenhet från det CAD-programmet är ett plus men van CAD-användare i allmänhet ett måste. Du bör ha ett starkt intresse för teknik och vara drivande när det gäller att utveckla innovativa och smarta lösningar. Vidare krävs det att du är noggrann, van vid projektarbete och har god analytisk förmåga. Du bör kunna prioritera uppgifter effektivt och ha förmågan att arbeta målinriktat för att uppnå resultat. För denna roll är det nödvändigt att behärska svenska och engelska i tal och skrift. Ditt arbete med Functional Safety, CE-certifiering och maskinsäkerhet kommer att vara av central betydelse, varför det är viktigt att du har erfarenhet av och mycket goda kunskaper om Maskinsäkerhetsdirektivet. Du förväntas ha förmågan att arbeta både självständigt och i team.
 
Förutom ovanstående ser vi gärna att du:

  • Har erfarenhet från tillverkande industri, gärna inom tunga fordon 
  • Är en engagerad och driven person
  • Är kreativ och vågar utmana tidigare lösningar
  • Är kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och trivs med samarbete
  • Medverkar till vårt goda kamratskap i utvecklingsteamet

Vi erbjuder dig:

Du får möjlighet att arbeta på ett privatägt företag som värnar om individen. Vi ger dig stort inflytande och frihet i planeringen av ditt arbete. Med egen produktion och prototypverkstad är steget mellan teori och verklighet kort, vilket ger dig möjlighet att följa upp det du skapar på nära håll. Dessutom erbjuder vi moderna och ändamålsenliga kontors- och verkstadslokaler för produktutveckling på cirka 1600 kvadratmeter, vilket skapar en trivsam arbetsmiljö. Du kommer att ingå i ett team med en stark kamratanda och sammanhållning   

Placering och omfattning
Tjänsten är baserad i Rottne, 2 mil utanför Växjö och är på heltid.

Frågor och ansökan

För rekryteringen ansvarar Head Consulting Group AB och det är till dem du skickar din ansökan. På grund av GDPR kan vi inte ta emot ansökningar vi e-post, utan du söker tjänsten via Head Consultings hemsida.

Om du har frågor om företaget eller om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ewa-Marie Åström på telefon 0738 – 01 04 46. OBS! Under semesterperioden v 27-31 besvaras inga samtal eller
mail. Du är därför varmt välkommen att höra av dig innan dess eller efter semestern om du vill. Vi hoppas på förståelse, för att även vi behöver vår ledighet under sommaren :)

Vi använder oss av löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

För den här rekryteringen har Rottne Industri gjort sitt val av rekryteringspartner och undanber sig erbjudanden från CV-leverantörer eller rekryteringsföretag.

 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Head Consulting Group Sweden AB

Placering

Växjö

Kontaktperson

Head Consulting Group Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons