Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior Javautvecklare till Axiell i Lund

Senior Javautvecklare till Axiell i Lund

Randstad · Lund · Ansök senast 6 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta i ett team med drivna och innovativa medarbetare som är passionerade över både teknik och kultursektorn? Lockas du dessutom av idén att arbeta med kulturella jättar såsom Library of Congress? Då vill du inte missa denna möjlighet.

Axiell Group söker nu efter en kulturälskande datornörd, likt dem själva, som vill hjälpa dem att möjliggöra kulturella institutioners viktiga samhällsbyggande syften, samt dela kunskap och kulturarv med världen. Vi är övertygade att våra kunders arbete är kritiskt för utvecklingen av ett demokratiskt samhälle och är säkra på att du känner likadant.

Axiell är ett globalt företag med kontor  runt om i världen. Vi tjänar bibliotek, museum, arkiv, skolor, förlag och detaljhandlare i 55 länder och vår innovativa digitala plattform transformerar sättet dessa organisationer arbetar på. Vi hjälper dem hantera sina samlingar, uppmuntra till läsning, preservera kulturarv, förbättra förutsättningar för lärandet samt öka engagemanget med allmänheten. 

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med högt tempo där du utvecklas både som person och i din profession, och där du får möjlighet att vara med och bidra till Axiells fortsatta framgång. Inom Axiell tror vi att medarbetare som mår bra också presterar bra och vi har en kultur som präglas av energi och engagemang, där vi tillsammans bygger produkterna som hjälper våra kunder nå sina mål. Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal och vi satsar på olika typer av personalförmåner och gemensamma aktiviteter, så som friskvårdsaktiviteter och inspirerande föreläsningar.

Ansvarsområden

Vi söker efter en erfaren Javautvecklare med erfarenhet eller intresse av microservice-arkitektur. Teamet som du kommer att bli en del av är ansvariga för att utveckla mjukvarulösningar för moderna folkbibliotek. Plattformen säljs globalt och ger bibliotekspersonal verktyg som möjliggör för dem att driva bibliotek effektivt, samt medborgare möjligheten att interagera med bibliotekets innehåll. 
Du kommer att spela en viktig roll i teamet där du bland annat kommer få möjligheten att:
  • Använda din kompetens inom javautveckling 
  • Samarbeta med kompetenta utvecklare inom ditt team samt med övriga avdelningar 
Du kommer att erbjudas möjlighet att påverka design och utveckling av framtida lösningar, och kommer att behöva kapaciteten att både fokusera och leverera.

Kvalifikationer

Din bakgrund
Vi söker dig som har följande erfarenhet: 
  • +3 års erfarenhet av arbete i liknande roll 
  • Mycket goda kunskaper i Java
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande om du har erfarenhet inom:
  • Erfarenhet och vilja att ta tekniskt ledarskap 
  • Erfarenhet av Kubernetes 
  • Erfarenhet som fullstackutvecklare med React / Typescript
  • Erfarenhet av Elasticsearch
  • Erfarenhet av RabbitMQ / MongoDB / Cassandra

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är kommunikativ, driven och ansvarstagande. Du är inte rädd för att hugga i och hjälper till där det behövs. Vi ser gärna också att du är initiativtagande och att du vill vara med och fatta beslut. Du har också en vilja av att lära dig mer och utvecklas. 
För att lyckas i denna roll är du också en lagspelare som kan arbeta väl med övriga medarbetare.

Ansökan

Axiell samarbetar med Randstad Technologies i den här rekryteringen. För frågor får du gärna kontakta rekryterare Sally Hansen: sally.hansen@randstad.se, 070-148 35 81.
 
Ansök via vår hemsida: https://www.randstad.se/technologies
 
Varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt! Vi kontaktar kandidater och intervjuar kontinuerligt under processen och denna roll kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Om företaget

Axiell är ett svenskt bolag som var först i Norden med att skapa ett bibliotekssystem. Sedan mitten av 1980-talet har vi fortsatt att utveckla system och tekniskt avancerade och innovativa lösningar till bibliotek, skolor, arkiv, museer och offentliga myndigheter. Idag finns våra kunder i 55 olika länder och vi har 28 kontor över hela världen men vårt huvudkontor finns i Lund, Sverige. 

Vår kärnverksamhet är att utveckla mjukvara som arrangerar, organiserar och delar med sig av samlingar och kunskap runt om i världen. Våra lösningar hjälper ca 11 000 kunder i en värld som blir alltmer digitaliserad för varje dag att uppmuntra till läsning, bevara kulturarvet, hantera sina samlingar, förbättra förutsättningarna för lärande – kort sagt att öka sitt engagemang i samhället. 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Lund

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons