Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior Java utvecklare

Smartoptics Sverige AB · Stockholm · Ansök senast 27 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Senior Java utvecklare
Stockholm 

Smartoptics tillhandahåller innovativa optiska nätverkslösningar och enheter för den nya eran av öppna nätverk, med en kundbas bland företag och myndigheter, molnleverantörer, internetbörser samt kabel- och telekom operatörer. Nu letar vi en Java utvecklare som älskar att grotta ner sig i teknik lika mycket som vi gör. Är det dig vi letar efter?  

 

"Jag sökte mig till Smartoptics för att jag tycker om att jobba i ett mindre företag i tillväxt. Det är en utmanande process att lyfta de olika delarna i verksamheten till nya nivåer i takt med att företaget växer.

Min personliga vision är att behålla känslan av det lilla, personliga företaget även när vi växer. Smartoptics vision är att hjälpa våra nuvarande och framtida kunder att vara konkurrenskraftiga genom att erbjuda kostnadseffektiva och funktionella optiska nätverkslösningar.

Vi växer hela tiden, lär oss och utvecklas. Smartoptics utvecklar både hårdvara och mjukvara, och R&D består av ett mycket kompetent team av ingenjörer. När ett företag växer så öppnar det upp för goda utvecklingsmöjligheter för de anställda. För att lyckas hos oss bör du vara nyfiken, driven, ansvarsfull och teknikintresserad."

- Ulrika Nordström, R&D Manager

 

Om rollen 
Som Senior Java utvecklare kommer du att utveckla funktioner baserat på open source mjukvaran, OpenDaylight. Tjänsten är ny och du kommer att ingå i ett expansivt team om i dagsläget fem utvecklare. Teamet som rapporterar till Ulrika, R&D Manager, fokuserar på att lösa tekniska utmaningar i näten för att öka Smartoptics kunders konkurrenskraft. Vi jobbar flexibelt i nära samarbete med andra team, och älskar att diskutera tekniska lösningar inom hård- och mjukvara.  

 

"Det som lockade mig med Smartoptics var dels att jobba mer tillämpat och produktnära, dels att kunna fokusera på de tekniska utmaningar som intresserar mig mest, nämligen styrning och automatisering av öppna optiska nätverk baserad på intelligent mjukvara.

Även om jag bara varit på Smartoptics en kort tid har jag kommit bra in i jobbet tack vare alla kompetenta och välkomnande kollegor. Det är en skön atmosfär med kreativa personer som jobbar mot gemensamma mål. Man diskuterar och hjälps åt för att komma fram till lösningar på de problem som uppstår längs vägen. Utöver jobbet är det trevligt med organiserade sociala evenemang och idrottsaktiviteter.

En fördel som jag ser med att jobba på ett relativt litet företag är att man får en bra överblick över de olika produkterna och hur saker hänger ihop, samt en förståelse för den strategiska inriktningen."

- Jonas Mårtensson, mjukvaruarkitekt och PLM SoSmart

 

Om dig 
För att ta dig an rollen som Senior Java utvecklare behöver du ha flerårig erfarenhet av programmering i just Java. Erfarenhet från mikrotjänster och REST APIer är meriterande liksom från containers (exempelvis Docker), utveckling i Linux och Python samt arbete i OpenDaylight. Du får gärna ha vana från network management inom IP, Ethernet eller DWDM. För att lyckas i rollen behövs nyfikenhet, eget driv och engagemang samt stark problemlösningsförmåga. Du arbetar gärna såväl självständigt som i team och har lätt för att kommunicera med andra. I rollen krävs goda kunskaper i engelska och då vi pratar svenska på kontoret behövs en ambition att lära sig svenska språket om du inte redan pratar det. Vi kör dagliga stand-ups på engelska tillsammans med kollegor utomlands. 

Vi erbjuder 
På Stockholmskontoret har Smartoptics många avdelningsfunktioner på ett och samma ställe. Det är högt i tak och man blir involverad i mycket. Gillar du när det händer mycket och älskar att bli involverad i problemlösningar så finns en stor chans att du kommer att trivas hos oss! Det finns en ambitiös road map gällande vår produktutveckling framåt, och starka utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi kombinerar arbete tillsammans på kontoret några dagar i veckan men är i övrigt flexibla vad gäller distansarbete. Vi sätter stor vikt vid att vara lyhörda, pålitliga och innovativa.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720 - 76 23 34, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om Smartoptics 
Smartoptics är ett skandinaviskt företag som erbjuder innovativa fiberoptiska nätverkslösningar och komponenter för den nya tidens öppna nät. Vi löser tekniska utmaningar i näten och för att öka våra kunders konkurrenskraft. Smartoptics kundbas består idag av hundratals företag så som statliga kunder, molnleverantörer samt kabel- och telekomoperatörer. Smartoptics grundades 2006 och har sitt huvudkontor i Oslo. På kontoret i Stockholm sitter ca 50 härliga kollegor där kulturen präglas av innovativa och drivna människor och på bolaget i stort är det idag 80 anställda. Man sitter i helt nya fräscha lokaler bara ett stenkast från Kista tunnelbanestation.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Smartoptics Sverige AB

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons