Jobbsafari är en del avschibsted logo

Senior Data Engineer/Scientist

FRA · Stockholm · Ansök senast 23 apr.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande systemutvecklare med fokus på data till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Teamets huvudsakliga arbetsuppgifter är att lösa utmaningar inom myndighetens båda kärnverksamheter genom att ta in stora datamängder, processa och reducera dem effektivt och genomföra dataanalyser för att slutligen säkerställa att avsedd effekt uppnås hos slutanvändarna.

Vi strävar efter att matcha varje medarbetares styrkor och drivkrafter med rätt uppgifter. Du kommer därför att bidra med dina färdigheter i den del av hela stacken där du känner dig mest nyfiken och driven oavsett om ditt personliga mål är att arbeta med backend, frontend eller fullstack.

Du kommer att arbeta i en kreativ problemlösande kultur tillsammans med prestigelösa kollegor med en djup teknisk kunskap och ett stort engagemang där ni tillsammans drivs av den gemensamma känslan av att få göra skillnad. Då teamet har fullt ansvar för hela utvecklingskedjan; analys, design, implementation, test och installation finns ett stort utrymme för innovation och kreativitet. Själva arbetet sker med moderna metoder och befintliga eller egenutvecklade verktyg.

Arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring och ger dig möjlighet att hålla dig á jour med de senaste metoderna och teknikerna inom ditt expertområde.

Du kan

Vi söker dig som är trygg i minst ett objektorienterat programmeringsspråk som exempelvis Python, Golang, Java, Scala, Rust och att du inte är obekväm med Linux. Du bör även vara van vid att arbeta i en containerbaserad DevOps-miljö som Kubernetes eller liknande. Din personlighet, dina kunskaper och ditt gedigna intresse för teknik är viktigare än formell utbildning. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Vi ser det som meriterande om du har en akademisk utbildning inom datavetenskap eller systemvetenskap och extra meriterande om du har erfarenheter inom ett eller flera av följande områden:

  • Grafdatabaser och dokumentdatabaser som t.ex. Neo4j och Elasticsearch

  • Dataprocessning med Apache Iceberg, Apache Airflow och Apache Spark

  • Tillämpat maskininlärning eller djupinlärning

  • Frontend-utveckling, UX/UI, som förenklar och förstärker användarupplevelsen

  • Erfarenhet av utveckling av Kubernetesplattformen

  • S3

  • Utvecklingsarbete inom underrättelse-/säkerhetstjänst

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som motiveras av att lära och utvecklas och som snabbt kan förvärva nya kunskaper och applicera dem i arbetet. För att trivas i rollen tror vi att du i din person motiveras av problemlösning och att analysera situationer för att kunna identifiera lösningar och förutse problem.
Inför beslut lyssnar du in intressenters behov och tar i dialog med dessa fram och presenterar innovativa idéer och lösningar som adresserar och tillfredsställer ett identifierat behov. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du delar gärna med dig av dina kunskaper i syfte att uppnå gemensamma mål och arbetar för att främja samarbeten.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 44 02 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-04-23

Referensnummer 4354/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

FRA

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons