Jobbsafari är en del avschibsted logo

Semestervikarier till VK och Folkbladet

Huvudofficin · Umeå · Ansök senast 31 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Allt vi gör, gör vi för att säkerställa att högkvalitativ journalistik ska finnas kvar i Västerbotten, för alltid. Hos oss arbetar 165 medarbetare för öppenhet, demokrati och det fria ordet. VK Media är Norrlands största mediehus med en familj av varumärken, produkter och tjänster. Vi satsar stort på digital utveckling och med teknik i världsklass, passion och initiativkraft når vi över 100 000 människor i Sverige varje dag. Någonstans finns den europaledande lokala mediekoncernen. Varför inte i Umeå? Ambitionen om att bli bäst ger oss självförtroende att lyckas.

Är du journalist, webbredaktör eller redigerare och vill arbeta på en kreativ redaktion där dina artiklar får ett stort genomslag? Då kan VK Media vara arbetsplatsen för dig. Nu spanar vi efter semestervikarier till våra redaktioner på Västerbottens-Kuriren och Folkbladet inför sommaren 2021!

Västerbottens-Kuriren är Norrlands största tidning och vk.se är regionens största nyhetssajt. För VK är det viktigt att vara först med de agendasättande nyheterna, och mycket tid läggs på fördjupning och granskning, men också de nära engagerande reportagen.

Folkbladet är Västerbottens enda sjudagarstidning som bevakar länets alla 15 kommuner och har redaktioner i Umeå, Skellefteå, Lycksele, Vilhelmina och Storuman. Folkbladet levererar pålitliga nyheter i ett högt tempo men vill också sätta in händelser i ett skeende och berätta om längre utvecklingstrender.

Vilka letar vi efter?

Vi söker dig som drivs av nyhetspulsen och vill göra skillnad i Västerbotten genom trovärdiga nyheter. Vi tror att du är nyfiken, idérik, noggrann och brinner för att ge mottagaren hela bilden. Vi är extra intresserade av dig som har tidigare relevant erfarenhet, till exempel på en redaktion, och är duktig på digital presentation. B-körkort är inget krav men ett plus. Pågående eller avslutad eftergymnasial utbildning inom journalistik är meriterande.

Olika erfarenheter och bakgrunder är avgörande för att vi ska fortsätta ligga i framkant och vara relevanta. Det är många olika roller som ska tillsättas, så skicka oss en ansökan med dina tidigare erfarenheter, kompetenser och intressen så undersöker vi om det finns en passande position för just dig.

Ansökan

  • Vi anställer semestervikarier löpande under våren så hör av dig redan idag. Sista ansökningsdag 31 mars
  • Alla ansökningar hänvisas till ansök-knappen på vår hemsida. För frågor om tjänsterna, kontakta vår administrativa redaktionschef Gunnar Falck via gunnar.falck@vk.se
  • Journalistklubbarnas representanter är Karin Bernspång som nås via karin.bernspang@vk.se samt Elin Axelsson som nås via elin.axelsson@folkbladet.nu


Koncernen VK Media

Bland våra varumärken finns Västerbottens-Kuriren, Folkbladet, VK Media bredband, Totalt Umeå, VK Media Partner, VK Media Next och Daily Print.

Hos oss arbetar 165 medarbetare och experter inom en mängd olika områden, som alla är avgörande i vår förflyttning till en toppmodern multimedial organisation.

Oavsett vilken funktion du arbetar på inom VK Media, är du en viktig faktor för att vi ska lyckas med vårt uppdrag. Vi tror att man presterar bäst om man trivs riktigt bra på jobbet, och lägger därför stor vikt vid att tillsammans skapa ett schysst och härligt arbetsklimat.

VK Medias huvudkontor är i nyrenoverade fräscha lokaler på Timotejvägen i Umeå, några minuters cykelavstånd från centrum. I corona-tider kan en del av arbetet helt eller delvis komma att ske på distans.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Huvudofficin

Placering

Umeå

Kontaktperson

Västerbottens-Kurirens Media AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons