Semestervikarier till Laboratoriet på Skutskärs Bruk

Stora Enso Pulp AB · Älvkarleby

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu för sommaren 2021 fem semestervikarier till Laboratoriet på Skutskärs Bruk. De utlysta tjänsterna är som Laborant Daglab alternativt TKM-lab och du kommer att arbeta inom divisionen Biomaterials.


Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.


Som semestervikarie på Laboratoriet kommer du jobba med att ta fram data för produktkvalitet och process samt jobba med kvalitetskontroller och klassning av färdig produkt. Du kommer också att utföra framförallt fysikalisk provning och göra bedömningar samt utföra provtagning och analys.


Övrig information om respektive tjänst specificeras nedan;


Daglab (2 tjänster)

  • I denna tjänst kommer du arbeta dagtid, helgfria vardagar måndag – fredag kl 7-16.
  • Arbetsperioden startar den 7 juni och slutar i augusti
  • Krav att du har B-körkort, manuell


TKM-lab (3 tjänster)

  • I denna tjänst kommer du arbeta 3-skift
  • Arbetsperioden startar någon gång mellan den 17 – 31 maj och slutar 22 augusti


Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av Stora Ensos resa- att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.


Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet. Vi anser att kunskap är nyckeln och jobbar fokuserat på att alla våra anställda skall få den relevanta utbildning som behövs för att känna sig trygga i sitt arbete, arbeta säkert samt göra sitt allra bästa! Du kommer därför få kompetens och erfarenhet inom process och säkerhet samt utbildning på truck och travers på de befattningar där de behövs.


Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att arbeta hos oss på Skutskärs Bruk i rollen som Laborant vill vi att du;

  • Har fyllt 18 år vid anställningens start
  • Tidigare har studerat, alternativt studerar du för närvarande, naturvetenskap- eller teknikprogrammet på gymnasial nivå eller eftergymnasial utbildning inom natur/teknik-området.
  • Att du är tillgänglig och kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för tjänsten.
  • Att du skall kunna uttrycka dig flytande i svenska och behärskar engelska
  • Att du innehar B-körkort, manuell (för Daglab)


Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt om du studerat någon form av laboratorieteknik, YH Processtekniker/Drifttekniker är meriterande.


För att trivas i rollen är du en självgående engagerad person som har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl. Du trivs både med att samarbeta med andra såväl som att ta egna initiativ och driva ditt eget arbete. Du gillar variation i arbetet och arbetar gärna där det händer mycket. Vidare kan du genom din analytiska förmåga och noggrannhet se samband och tolka resultat. Du har slutligen ett högt säkerhetstänk och vill bidra till att fortsätta utveckla vår säkerhetskultur.


Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Anställande chef Charlotte Gruveström, charlotte.gruvestrom@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som ställs i systemet. Du behöver inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb.


Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.


Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.


Skutskärs bruk sydost om Gävle är ett modernt massabruk och Europas största producent av fluffmassa vilket används av våra kunder i bl.a. blöjor och andra hygienprodukter. Bruket producerar även nonwoven-material, men även massa för vätskekartong och specialpapper. Skutskärs Bruk producerar årligen ca 540 000 ton fluffmassa och massa och har omkring 340 anställda.


Divisionen Biomaterials erbjuder ett brett urval av massakvaliteter för att möta efterfrågan från tillverkare av papper, kartong, mjukpapper, textilier och hygienprodukter. Vi maximerar affärspotentialen hos sidoströmmarna i våra processer, till exempel tallolja och terpentin från biomassa. Vårt starka innovationsarbete skapar potentiella användningsområden för alla fraktioner av biomassa, såsom lignin och sockerarter.


Som en del av bioekonomin, är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi har omkring 25 000 medarbetare anställda i mer än 30 länder och är börsnoterade på börsen i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).


Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.


Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stora Enso Pulp AB

Placering

Älvkarleby

Kontaktperson

Stora Enso AB