Semestervikarier till Hylte Bruk

Stora Enso AB · Hylte

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu för sommaren 2021 flertalet semestervikarier till två olika tjänster på Stora Enso Hylte Bruk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Du kommer arbeta i enheten Formed Fiber och tillhöra divisionen Packaging Solutions.


Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.


Om du motiveras av att ta itu med en av dagens största miljöutmaningar så är du precis den vi söker! Vår nya enhet, Formed Fiber, siktar på att förändra framtida konsumentprodukter genom att göra dem återvinningsbara och fria från mikroplaster. Vår målsättning är att omvandla fossila material till att bli anpassade till den cirkulära bio-ekonomin.


För sommaren 2021 söker vi semestervikarier till följande funktioner och roller:


Processtekniker (3 tjänster)

I det dagliga arbetet kommer du att arbeta självständigt som operatör med hela massaberednings-processen samt formpressning och packning och kontroll av färdiga produkter, inklusive truckkörning. Arbetet har högt tekniskt innehåll.

 • Semestervikariatet kräver heltidsarbete under perioden 14 juni – 22 augusti.
 • Arbetstid: 3-skift (nattskift och eventuellt även helg)
 • Krav är att du har B-körkort, truckkort A och B samt erfarenhet av operatörsarbete


Labtekniker (1 tjänst)

I det dagliga arbetet ingår att utföra rutinmässiga lab-tekniska arbetsuppgifter samt kunna genomföra en studie och/eller rapport inom en specifik provning.

 • Semestervikariatet kräver heltidsarbete under perioden 14 juni – 20 augusti.
 • Arbetstid: dagtid, måndag - fredag
 • Krav är att du har erfarenhet av arbete på lab


Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.


Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet.


Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att arbeta hos oss på Hylte Bruk vill vi att du;

 • Är minst 18 år
 • Att du har operatörserfarenhet eller laberfarenhet sedan tidigare, beroende av vilken tjänst du är intresserad av.
 • Att du har B-körkort och truckkort A+B (endast krav för tjänsten som Processtekniker).
 • Att du kan arbeta de arbetstider samt hela arbetsperioden 14 juni – 20 augusti som tjänsten kräver.
 • Att du är flytande i svenska och engelska.


Om du har en pågående universitets- eller högskoleutbildning inom relevant teknikområde är det meriterande.


Du har ett genuint tekniskt intresse, både maskinellt och för processnära IT. Som person är du lätt att samarbeta med, skapar enkelt nya relationer samt bidrar hela tiden till den positiva anda som finns i teamet. Vi värdesätter också att du är noggrann, självständig och att du tar för dig samt är aktiv i att driva ditt arbete framåt.


Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Anställande chef Kerstin Jonasson, kerstin.jonasson@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om positionen. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Du behöver alltså inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb.


Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.


Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.


Hylte Bruk är placerat i Hyltebruk, en tätort i Hylte kommun i Hallands län. Bruket är ett av världens största tidningspappersbruk och producerar tidningspapper och producerar årligen 450 000 ton tidningspapper, 15 000 ton Biokomposit och 50 miljoner enheter Formed fiber produkter.


Divisionen Packaging Solutions utvecklar och säljer fiberbaserade förpackningsprodukter och tjänster i världsklass. Vi söker ständigt nya innovativa sätt att ersätta fossilbaserade förpackningar med förnybara, miljövänliga alternativ. Våra högklassiga förpackningslösningar används av världsledande kunder och varumärken i en mängd olika branscher.


Som en del av bioekonomin, är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi har omkring 25 000 medarbetare anställda i mer än 30 länder och är börsnoterade på börsen i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).


Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.


Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stora Enso AB

Placering

Hylte

Kontaktperson

Stora Enso AB