Semestervikarier till Gruvöns Sågverk

Stora Enso · Grums

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu för sommaren 2021 flertalet semestervikarier till flera olika tjänster på Gruvöns Sågverk. De olika tjänsterna med respektive ansvar och uppgifter specificeras längre ner. Din arbetsplatsplats kommer vara Gruvöns Sågverk och du kommer att arbeta i divisionen Wood Products.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.

För sommaren 2021 söker vi semestervikarier till följande funktioner och roller:

Operatör, avdelning såg och torrdel (8 + 13 tjänster)

Som Operatör kommer du få arbeta med varierande arbetsuppgifter beroende på vilken avdelning av sågen och torken du blir tilldelad arbete på. Mycket av arbetet kommer innebära övervakning av processerna och att vara behjälplig vid fel eller stopp. I arbetet kan det även ingå att köra truck, genomföra provtagningar, hjälpa till med paketering av virke samt hålla ordning och reda.

 • Arbetstid: 2-skift
 • Semestervikariatet startar omkring början eller mitten av maj
 • Semestervikariatet slutar någon gång mellan mitten av augusti – mitten av september

Operatör, avdelning pellets (2 tjänster)

Som Operatör på pelletsen kommer visst arbete i hjullastare förekomma, övervakning av processen, visst operatörsunderhåll, ensamarbete och provtagning av råvara samt färdig produkt.

 • Arbetstid: 5-skift (produktion dygnet runt, året runt även storhelger)
 • Semestervikariatet startar senast 1 april
 • Semestervikariatet slutar någon gång i slutet av augusti
 • Meriterande om du har erfarenhet av att köra tunga fordon/hjullastare samt har truckkort C2

Truckförare (12 tjänster)

Som Truckförare kommer du få arbeta med truckkörning på sågverket. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att hantera inkommande och utgående last, sortera lastens innehåll samt köra ut last mellan olika platser.

 • Arbetstid: 2 skift
 • Semestervikariatet startar i början/mitten av maj
 • Semestervikariatet slutar någon gång i slutet av augusti
 • Krav för den här rollen att du har truckkort B1 gaffeltruck samt erfarenhet av truckkörning
 • Det är meriterande om du har truckkort C2B (timmertruck)

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.

Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet.

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att arbeta hos oss på Gruvöns Sågverk vill vi att du;

 • Har fyllt 18 år
 • Tidigare har studerat, alternativt studerar du för närvarande;
 • Natur
 • Teknik
 • Industri
 • Fordon och transport
 • KTC Processoperatör
 • eller liknande utbildning på gymnasial eller eftergymnasial nivå.
 • Att du kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för den/de tjänster du är intresserad utav.
 • Att du är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Att du har truckkort B1 för gaffeltruck samt erfarenhet av att köra truck (endast krav för tjänsten som Truckförare)

Om du har tidigare erfarenhet inom processindustri, sågverk, som maskinförare eller om du har erfarenhet av att köra tunga fordon eller truck samt att du har truckkort så är det meriterande.

Som person ser vi att du är engagerad, lugn och trygg i att ta egna beslut samt initiativtagande med förmågan att driva ditt eget arbete. Vidare tar du ansvar för att utföra dina arbetsuppgifter i enlighet med våra värderingar och sätter alltid säkerheten främst. Det är också viktigt att du är en kommunikativ person med förmåga att arbeta både på egen hand och i grupp samt att du ställer upp för dina kollegor.

Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021 Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om processen. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Du behöver alltså inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 190 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 370 000 m³ sågat virke, 150 000 m³ processat trä, 50 000 m³ CLT och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning med en kapacitet på 100 000 ton. Produktionen förser främst byggindustrin med sina produkter. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products. Stora Ensos Sågverk i Grums står inför spännande utmaningar är i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbara material.

Divisionen Wood Products är en ledande leverantör av innovativa träbaserade lösningar. Vi erbjuder applikationer för bygg-, fönster- och dörrindustrin samt för förpacknings- och dekorationsindustrin. Pellets tillhandahåller en hållbar lösning för uppvärmning. Erbjudandet inkluderar servicekoncept som Building Solutions och e-business. Våra lösningar uppfyller strikta krav gällande säkerhet, kvalitet, design och hållbarhet.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stora Enso

Placering

Grums

Kontaktperson

Stora Enso AB