Semestervikarier till Centralförrådet på Skutskärs Bruk

Stora Enso Pulp AB · Älvkarleby

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu för sommaren 2021 två semestervikarier till Centralförrådet på Skutskärs Bruk. De två utlysta tjänsterna är som Förrådstekniker och du kommer att arbeta i divisionen Biomaterials, samt rapportera till Chefen för Materialhantering och Service.


Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.


Som semestervikarie på Centralförrådet kommer du ansvara för förvaltningen av förrådets material och att ta emot, förvalta och distribuera reservdelar samt serva våra interna kunder, i form av fabrikens underhållsarbetare, vid uttag av material samt inventering. I denna tjänst kommer du arbeta dagtid, vilket innebär måndag – fredag kl. 06.30-15.30. Vi vill att du börjar jobba den 7 juni och sedan pågår semestervikariatet t.o.m. den 3 september. Efter sommarvikariatet finns det också chans till åtta veckors visstidsanställning över revisionsstoppet.


Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av Stora Ensos resa - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.


Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet. Vi anser att kunskap är nyckeln och jobbar fokuserat på att alla våra anställda skall få den relevanta utbildning som behövs för att känna sig trygga i sitt arbete, arbeta säkert samt göra sitt allra bästa! Du kommer därför få kompetens och erfarenhet inom process och säkerhet samt utbildning på truck och travers på de befattningar där de behövs.


Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att arbeta hos oss på Skutskärs Bruk vill vi att du;

  • Har fyllt 18 år vid anställningens start
  • Har pågående/genomförd gymnasieutbildning (eller likvärdig).
  • Att du är tillgänglig och kan arbeta den arbetsperiod och de arbetstider som gäller för tjänsten.
  • Att du skall kunna uttrycka dig flytande i svenska och behärskar engelska
  • Att du innehar B-körkort.


Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.


För att lyckas i den här rollen är du praktiskt lagd och villig att lära dig nya saker. Dina personliga egenskaper och dina erfarenheter är det viktigaste för oss, och här värderar vi att du är kommunikativ, ansvarstagande samt har lätt att samarbeta i grupp med andra. Vidare är du nyfiken och aktiv när det gäller att hitta nya lösningar på såväl små som stora utmaningar. Du har ett högt säkerhetstänk och vill bidra till att fortsätta utveckla vår säkerhetskultur.


Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Anställande chef Tim Grönlund, tim.gronlund@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Du behöver alltså inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb.


Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.


Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.


Skutskärs bruk sydost om Gävle är ett modernt massabruk och Europas största producent av fluffmassa vilket används av våra kunder i bl.a. blöjor och andra hygienprodukter. Bruket producerar även nonwoven-material, men även massa för vätskekartong och specialpapper. Skutskärs Bruk producerar årligen ca 540 000 ton fluffmassa och massa och har omkring 340 anställda.


Divisionen Biomaterials erbjuder ett brett urval av massakvaliteter för att möta efterfrågan från tillverkare av papper, kartong, mjukpapper, textilier och hygienprodukter. Vi maximerar affärspotentialen hos sidoströmmarna i våra processer, till exempel tallolja och terpentin från biomassa. Vårt starka innovationsarbete skapar potentiella användningsområden för alla fraktioner av biomassa, såsom lignin och sockerarter.


Som en del av bioekonomin, är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi har omkring 25 000 medarbetare anställda i mer än 30 länder och är börsnoterade på börsen i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).


Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.


Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stora Enso Pulp AB

Placering

Älvkarleby

Kontaktperson

Stora Enso AB