Semestervikariat som Sales Coordinator på Stora Enso i Skutskär

Stora Enso Pulp AB · Älvkarleby

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu för sommaren 2021 tre Sales Coordinators till avdelningen Supply Chain för semestervikariat på Stora Enso i Skutskär. Du kommer att arbeta på kontoret på Skutskärs Bruk, i divisionen Biomaterials, och rapportera till Supply Chain Manager.


Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.


Som Sales Coordinator samordnar och ombesörjer du via mejl, telefon och Teams koordinering mot små och stora kunder runt om i världen, besvarar orderförfrågningar om lager och leveranstider samt undersöker och löser kundernas problem. Arbetet innebär kontakter internt samt med kunder och speditörer, planering och bokning av transporter och framtagning av dokument till leveranser.


Du kommer till exempel att:

  • Jobba på vår Customer Service Center som stödjer våra kunder i samtliga steg från order till leverans.
  • Jobba med ett stort kontaktnät mellan olika avdelningar samt med andra internationella Customer Service Centers inom Stora Enso
  • Följa upp order och distributionsprocesser i vårt affärssystem


Semestervikariatet löper heltid under vecka 22 - 33, alltså 31/5 – 20/8 och arbetstiden är dagtid, måndag – fredag.


Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.


Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet.


Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen studerar du ekonomi eller logistik på universitet, högskola eller yrkeshögskola, t.ex. Transportlogistiker, Supply Chain Management eller Industriell Ekonomi med inriktning logistik. Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kundservice, logistik eller av att jobba i order- och transportrelaterade processer är det starkt meriterande. Du är flytande i såväl svenska som engelska då detta krävs för såväl intern som extern kommunikation. Du hanterar MS Office utan problem.


Som person är du glad, positiv och tar ansvar samt driver ditt arbete framåt. Du har ett strukturerat arbetssätt och en god prioriteringsförmåga. Slutligen ser vi gärna att du har ett lösningsfokuserat tänk och är van att hantera stora mängder information och samtidigt ta snabba beslut.


Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Anställande chef Mattias Jähder, mattias.jahder@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Du behöver alltså inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb.


Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.


Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.


Skutskärs bruk sydost om Gävle är ett modernt massabruk och Europas största producent av fluffmassa vilket används av våra kunder i bl.a. blöjor och andra hygienprodukter. Bruket producerar även nonwoven-material, men även massa för vätskekartong och specialpapper. Skutskärs Bruk producerar årligen ca 540 000 ton fluffmassa och massa och har omkring 340 anställda.


Som en del av bioekonomin, är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi har omkring 25 000 medarbetare anställda i mer än 30 länder och är börsnoterade på börsen i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).


Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.


Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stora Enso Pulp AB

Placering

Älvkarleby

Kontaktperson

Stora Enso AB