Semestervikariat som Leveransplanerare på Gruvöns Sågverk

Gruvöns Sågverk · Grums

·

Ansök senast 31 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu för sommaren 2021 en Leveransplanerare till Supply Chain på Gruvöns Sågverk. Du kommer att arbeta i divisionen Wood Products och rapportera till Supply Chain Manager.


Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper.


Som Leveransplanerare har du fokus på att planera utleveranser så kunderna får varor i rätt tid. I arbetet stäms lastorderlistor av och uppdateras, förseningar aviseras till kund, container-och fartygleveranser bokas och fakturor granskas. I det dagliga arbetet har du som Leveransplanerare kontakt med övriga medarbetare i Supply Chain-teamet, utlastningspersonal, säljare och kundtjänst. Detta semestervikariat kommer påbörjas i början av juni och fortlöper sedan på heltid ca 7–8 veckor, inklusive upplärning och överlämning. Du kommer att arbeta dagtid, måndag - fredag.


Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.


Som semestervikarie på Stora Enso får du chansen att vara med och bidra till en förnybar framtid och ett hållbart klimat, samtidigt som du får värdefull erfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta hos oss. Du skapar inte bara goda möjligheter för din egen framtid på Stora Enso, du arbetar också för en hållbar framtid på vår planet.


Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen studerar du för närvarande relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi- eller teknikområdet, till exempel Supply Chain Management eller Industriell Ekonomi. Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller annan administrativ tjänst är det meriterande. Du är flytande i såväl svenska som engelska och du hanterar MS Office utan problem.


Som person är du en noggrann och strukturerad person som tar eget ansvar samt driver ditt arbete framåt. Du är också kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra kollegor. Slutligen värdesätter vi att du har ett lösningsfokuserat tänk, är van att hantera stora mängder information och samtidigt ta snabba beslut.


Övrig information

Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 31 januari 2021. Om du har frågor gällande tjänsten går det bra att kontakta rekryterande chef Martin Mattson, martin.mattson@storaenso.com. Rekryteringsspecialist Sarah Söder, sarah.soder.ext@storaenso.com svarar gärna på dina frågor om processen. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem, och vi vill att du bifogar ditt CV samt svarar på de urvalsfrågor som vi ställer i systemet. Du behöver alltså inte skriva och bifoga ett personligt brev för att ansöka till våra sommarjobb.


Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.


Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.


Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 190 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 370 000 m³ sågat virke, 150 000 m³ processat trä, 50 000 m³ CLT och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning med en kapacitet på 100 000 ton. Produktionen förser främst byggindustrin med sina produkter. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products. Stora Ensos Sågverk i Grums står inför spännande utmaningar är i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbara material.


Divisionen Wood Products är en ledande leverantör av innovativa träbaserade lösningar. Vi erbjuder applikationer för bygg-, fönster- och dörrindustrin samt för förpacknings- och dekorationsindustrin. Pellets tillhandahåller en hållbar lösning för uppvärmning. Erbjudandet inkluderar servicekoncept som Building Solutions och e-business. Våra lösningar uppfyller strikta krav gällande säkerhet, kvalitet, design och hållbarhet.


Som en del av bioekonomin, är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi har omkring 25 000 medarbetare anställda i mer än 30 länder och är börsnoterade på börsen i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).


Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter som är baserade på begränsade resurser. Vi tror att allt som är gjort på fossilbaserade material idag kan göras av ett träd imorgon.


Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Gruvöns Sågverk

Placering

Grums

Kontaktperson

Stora Enso AB