Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sektionschef till enheten Unga och vuxna

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 13 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Som sektionschef ansvarar du för att leda och fördela arbetet i din sektion med ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp, tillsammans med fyra andra sektionschefer och enhetschef. Inom sektionen finns även förste socialsekreterare.

Du arbetar i samspel med chefer och medarbetare med att utveckla kompetens, engagemang och arbetsglädje. Genom tydlig kommunikation och vägledning stimulerar du medarbetarna samt tar tillvara och utvecklar deras kunskaper och erfarenheter. Vidare ansvarar du för att vidareutveckla det sociala arbetet, hålla dig uppdaterad om aktuell forskning och evidensbaserade metoder inom området.

Du kommer att starta upp en ny sektion med allt vad det innebär och tillsammans med medarbetaren i sektionen bygga kultur samt ett positivt och engagerande arbetsklimat.

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten krävs det att du har:
  • Socionomexamen eller annan för uppdraget lämplig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av socialt arbete
  • Erfarenhet av socialt förändringsarbete
  • Flerårig erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar
  • God förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt på svenska
Meriterande för uppdraget är att du har:
  • Kunskap om lagstiftning, aktuella föreskrifter och riktlinjer
  • Genomgått chefs- eller ledarskapsutbildning alternativt ledarutvecklingsprogram
  • Kunskap om ASI och MI
  • Erfarenhet av myndighetsutövning inom området
  • Kunskap och/eller erfarenhet av att arbeta med utveckling, förändring samt kvalitet i verksamheter
Som person söker vi dig som är lugn och trygg i dig själv och i ditt ledarskap och som har förmåga att behålla lugnet även i svåra situationer. Du har lätt för att formulera vart vi är på väg och lägger stor vikt vid att säkerställa att vägen framåt är känd. Du lyssnar in och skapar förutsättningar för en delaktighet och ett gemensamt skapande genom att du delegerar uppgifter och skapar förutsättningar för personer i din närhet växa. Du tar ansvar för ditt uppdrag och prioriterar bland arbetsuppgifterna samt skapar en helhet som innefattar en god balans mellan arbete och fritid. Du är prestigelös, lyssnar in andra, är med och bygger laganda, är generös med feedback och samarbetar med medarbetare och kollegor i och utanför organisationen i syfte att nå bästa resultat.

Om arbetsplatsen

Arbetsplatsen har under det senaste året genomgått en organisationsförändring som vi fortfarande arbetar i. Enheten unga och vuxna ingår i avdelningen IFO utredning och består idag av 4 sektioner, 2 som riktar sig mot unga vuxna 18-24 år och 2 som riktar sig mot vuxna 25 år och äldre med främst missbruk och beroende. Vi utökar nu med en sektion för målgruppen vuxna 25 år och äldre med främst missbruk och beroende problematik.

Vi erbjuder ett spännande arbete med goda utvecklingsmöjligheter och har många spännande utmaningar framför oss med ett fokus på metod, likabehandling, barnrättsarbete, att följa förslaget om ny socialtjänstlag och de förändringar som föreslås i Samsjuklighetsutredningen.
Vi har påbörjat vägen mot en modern socialtjänst inom unga-och vuxna området där vi lägger stor vikt om helheten för den enskilde och där samarbete med andra är något vi vill prioritera.

Vi lägger vikt vid att våra medarbetare har en god balans mellan arbete och fritid och erbjuder friskvårdsbidrag.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 april eller enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Therése Wihlborg

073-405 70 49

Dela jobbannonsen

Anmäl annons