Jobbsafari är en del avschibsted logo

Sektionschef sökes till Markverkstaden i Falun

Försvarsmakten · Falun · Ansök senast 24 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en driven ledare med erfarenhet inom verkstadsproduktion och trivs med att såväl utveckla verksamhet, som att utveckla och coacha medarbetare? Då kan du vara den chef som vi söker till Markverkstaden i Falun.

Vad kan vi erbjuda dig
Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstadsenheten (MvE) är en enhet inom Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. MvE levererar tjänster enligt kundkrav.

Markverkstad (Mv) Stockholm är en avdelning med cirka 70 medarbetare som för närvarande bedriver verksamhet i Kungsängen och Berga. Vi söker nu en sektionschef till Falun som är en av de orter där Försvarsmakten (FM) återetablerar och nu på nytt ska bygga upp en verkstadsfunktion.

Vill du veta mer om vad Markverkstaden gör? Kolla in denna länk: Film Markverkstaden

Arbetsuppgifter.
Som 1 av totalt 6 chefer är du direkt underställd chefen för Mv Stockholm och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Som sektionschef har du verksamhets- och personalansvar för arbetsmiljö och utbildning. Du kommer bygga upp verksamheten i Falun för att därefter leda och utveckla sektionen enligt verksamhetens mål och arbeta för att arbetsmetoder utvecklas. Du ansvarar för sektionens ekonomi/budget och för att säkerhet och kvalité efterföljs. Du leder och fördelar arbetet samt har ansvar att följa upp produktionen.

Du kommer att ha direkt personalansvar över de medarbetare du tillsammans med avdelningschefen själv rekryterar, då det handlar om att bygga upp en verksamhet. Verksamheten kommer omfatta årlig kontroll och besiktning av FM vapen, lösa lastbärare, containers och övrigt fordonsunderhåll inom såväl hjulfordon, som bandvagnar och pansarterrängbilar. Du kommer även att vara LPS (lokal platssamordnare) för FMTS i Falu garnison.

Krav
Kvalifikationer
  • Lägst treårigt gymnasium med teknisk eller verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Aktuell erfarenhet av ledande befattning med personalansvar
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God datavana i Officepaketet
  • B-Körkort
Personliga egenskaper
Vi söker någon med stort engagemang och som har förmåga att se behov av både resultat och relation. Du behöver därför både vara lyhörd och drivande med förmåga att anpassa ditt ledarskap. Det är också viktigt att du har ett processorienterat och lösningsorienterat synsätt tillsammans med god kommunikation.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll inom Försvarsmakten
  • Utbildning inom ledarskap och chefsskap
  • Kunskaper kring aktuell materiel
  • Grundläggande kunskaper i svensk arbetsrätt med tillhörande arbetsmiljölagstiftning
Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid
Arbetsort: Falun
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen
Avdelningschef Mattias Hedman: 072-187 94 14
Stf Enhetschef Andreas Rubenson: 076-808 36 55

Information om rekryteringsprocessen
HR Josef Larsson: 073-351 44 23

Fackliga företrädare
SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Jörgen Jansson, Irene Ström
OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Falun

Dela jobbannonsen

Anmäl annons