Sektionschef - Produktionsavdelningen FMTIS

Försvarsmakten · Arboga

·

Ansök senast 4 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försvarsmakten söker en Sektionschef till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband FMTIS, Produktionsavdelningen, med placering i Arboga.

Om verksamheten

Driftenheten (DriftE) som är en av 12 st enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. DriftE har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar och Produktionsavdelningen är en av dem.

Produktionsavdelningen tillhör FMTIS Driftenhet som tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Produktionsavdelningen ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras, både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som Sektionschef kommer du att leda en sektion som består av ett antal engagerade och lojala medarbetare inom olika funktioner inom IT- och Teledrift. Som chef inom avdelningen har du personal- och arbetsmiljöansvar, samt ansvar att arbetsleda din sektion. Som stöd i arbetsledningen finns avdelningens handläggare, produktionsingenjörer och ledningsgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
 • Utmana och inspirera dina medarbetare till kreativitet och att arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått.
 • Samverka med olika människor inom och utanför avdelningen gällande den verksamhet som din sektion ansvarar för.
 • Vara en fullvärdig medlem i vår ledningsgrupp som har ansvar för att bland annat utveckla avdelningens agila arbetsmetodik och förmåga att verka i fred, kris och krig.
Kvalifikationer
 • Minst 3 års aktuell och relevant erfarenhet som chef med personalansvar.
 • Erfarenhet av arbete i en verksamhet där du använt dig av agila metoder och principer.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av att ha arbetat med ITIL som ramverk i en tjänsteorienterad verksamhet.
 • Erfarenhet av produktionsplanering.
 • Erfarenhet av arbete med stöd av Kanban, Scrum eller annan visuell arbetsmetod.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som inte slutar springa när du ser målsnöret, som känner ansvar inte bara för din del utan även för helheten runt omkring dig. Vi ser att du är en lagspelare som leder med hjärtat och är intresserad av människor. Du ska vara beredd att ta konstruktiva diskussioner och är genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring dina personliga egenskaper och erfarenheter kopplat till Försvarsmaktens ledarkriterier:
 • Helhetssyn och problemlösning
 • Resultatorientering
 • Stabilitet och mod
 • Påverkan - Influens
 • Kommunikation
 • Samarbete
Mer information om Försvarmaktens ledarkriterier finner du här www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Arboga. Arbete kommer även att ske på annan ort.

Upplysningar om befattningen lämnas av Avd C Bengt Öhman eller stf Avd C Ulf Wesström via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås genom växeln 0589-40400.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Arboga